Pričakovanja seveda pač niso dovolj. To je namignila tudi prva evrotekma Cedevite Olimpije proti turški Darušafaki. Ljubljansko občinstvo bo moralo še potrpeti. Ekipe potrebujejo čas. Podobno lahko opažamo v prvi slovenski nogometni ligi. Uspešne so ekipe, ki so že dolgo skupaj ne glede na individualne kvalitete. Podobno kot v državi z dobro javno upravo nima večjega učinka to, kdo je predsednik. Take vrste ekipa je Celje, ki začenja ta krog z gostovanjem pri Bravu. Kljub odhodu Vancaša in letos tudi kapetana Piška je bolje kot lani. Prva tekma z Bravom je bila polna golov (2:2) in ni razloga, da bi se vaja ne ponovila. Torej več od 2,5 gola za spodoben koeficient 1,80.

Na drugi tekmi Domžale, ki se še najprej obnavljajo in so pridobile še Finka, pričakujejo Tabor iz Sežane. Ta je v prejšnjem kolu odpravil Bravo s 3:1. Njihovo domače igrišče se zdi specifično. Tisti zid zadaj se zdi poln orientacijskih točk, ki so v prid gostiteljem, podobno kot za ledeno dvorano v Tivoliju velja, da več golov na hokejski tekmi pade na nasprotni strani od bifeja. Domžale potrebujejo to zmago. In pričakovati jo je. Tudi z več kot golom razlike, za kar je na voljo kvota 2,90.

Na tretji sobotni tekmi Maribor pričakuje Muro. Živčni so gostitelji, ki v petih prvenstvenih tekmah Mure še niso premagali. Milanič se v takšnih tekmah ne zaletava, tudi Šimundža na drugi strani utegne vsaj prvi polčas odigrati takisto previdno. Za poskusiti z ničlo ob polčasu za kvoto 2,15 ali z 1,80, da v prve pol ure ne bo gola. Prav tako se zdi bolj verjetno manj od 2,6 gola skupno kot pa več. Na prvi nedeljski tekmi Triglav pričakuje po Mariboru oklofutano Olimpijo, ki bo v Kranju iskala tolažbo. Kvota 2,30 na zmago Ljubljančanov z več kot golom razlike. In še tekma Rudar – Aluminij. Dvojni znak na domačine za 1,78. Rudar ni tako slab, kot je nizko na lestvici, Aluminij pa ne toliko boljši, kot je višje.