Spomnil sem se ga na dan polfinalne odbojkarske tekme, ko me je bančni uslužbenec vprašal, ali grem v Stožice. Odgovoril sem mu podobno kot gospod iz Jesola: »Ne, danes zvečer me bolj zanima nogometna tekma Eibar – Sevilla. Namreč, vsa čast našim, vendar odbojka ni moj šport. Ne more biti. To je šport za superljudi. Za ljudi fantastičnih odrivov. Za resnične atlete. Kot ne tak v njej nimaš kaj iskati oziroma je logično, da so ti bližje športi, ki premorejo institut favla. Kajti če nisi »bogvekaj«, ti v soočenju z boljšim preostanejo prepovedana sredstva. Odbojka jih ne omogoča. Nogomet pač.

Tokratni slovenski prvoligaški krog začenjata Olimpija in Maribor. Remi brez golov ob igralcu manj za Olimpijo – tako se je končal prejšnji derbi, kar navaja, da je Olimpija v prednosti. Pa ni nujno. Prednost v takšni tekmi je »pravica do čakanja« na napako nasprotnika, te ima pa tokrat več Maribor. V vsakem primeru »oba gol«. Za kvoto 1,65, za kaj več se pa tokrat ponuja tudi stava, da bodo skupno padli vsaj štirje goli, kar je vredno 2,20. Nekje v območju izida 2:2, ki ima koeficient 11.

Na drugi tekmi Mura pričakuje Domžale. Zadnje štiri tekme so bile remi, domači se zdijo favorit, a lahko bi Domžale z discipliniranim pristopom kaj iztržile. Recimo vnovičen remi za kvoto 3,30. V tretji tekmi Tabor, ki po menjavi trenerja nazaduje, pričakuje poletni in v primerjavi s prvo tekmo okrepljeni Bravo, zato dvojni znak na goste za koeficient 1,55, kolikor so vredne tudi stave, da gostje ne bodo izgubili za več kot gol oziroma da bosta zadeli obe ekipi. In vse troje se zdi legitimno.

Od novega udarca (0:5 proti Mariboru) opotekajoči se zadnji Rudar pričakuje po zmagi nad Aluminijem ohrabreni in predzadnji Triglav. Od dveh ogroženih ekip je pričakovati previdno tekmo z manj goli, bi se pa ob nekaj dobre volje lahko tokrat kaj obrnilo v prid Rudarja, zato bi veljalo poskusiti z 2,15 na njihovo zmago. In še ponedeljkov mali derbi med Aluminijem in Celjem. V prvi tosezonski tekmi v Celju je bilo 0:0 in stava na 3,20 vreden remi se seveda zdi smiselna tudi tokrat.