Doha je bila do danes najsrečnejše mesto slovenske rekorderke v metu kopja Martine Ratej. Konjičanka je v Katarju pred devetimi leti dosegla državni rekord, na istem prizorišču dosegla edino zmago v diamantni ligi ter se v ponedeljek uvrstila finale s četrtim izidom kvalifikacij. Danes je v finalu svetovnega prvenstva pokazala večkrat videni obraz na velikih tekmovanjih, saj je v finalu meta kopja z dosežkom 58,98 zasedla deseto mesto ter se od tekmovanja poslovila že po treh metih. Z dosežkom je krepko zaostala za najboljšimi rezultati ter znova na najpomembnejši tekmi ni bila kos pritiskom velikih tekmovanj.

Sedemintridesetletna Martina Ratej je danes tekmovala že v devetem finalu na velikih tekmovanjih, četrtem na svetovnih prvenstvih. Po nastopu ni bila pretirano razočarana: »Deseto mesto na svetovnem prvenstvu je glede na mojo sezono zadovoljivo. V finalu sem bila, a sem pričakovala kakšen meter več od današnjih kvalifikacij. Lahko bi bilo bolje. V tej sezoni nisem imela konstantnosti, da bi lahko na veliki tekmi tudi v finalu dosegla boljši izid.«

Maja Mihalinec je končala nastope v Dohi v polfinalu teka na 200 m. Atletinja Massa je s časom 22,81 dosegla svoj drugi najhitrejši čas v karieri, hitrejša je bila le dan prej v kvalifikacijah, ko je tekla tri stotinke hitreje ter dosegla osebni rekord. V polfinalu je prehitela dvanajst tekmic, med njimi nekaj imen iz atletskih velesil in nekdanjih šampionk.

 Ker je slovenski rekorder v teku na 400 m Luka Janežič na svetovno prvenstvo v Dohi dopotoval s plaže, ni bilo pričakovati, da se bo uvrstil v polfinale. Na svetovnem prvenstvu je z zanj skromnim časom 46,86 zasedel 33. mesto med 43 atleti. Besede Luke Janežiča po nastopu povedo več od dejanj: »Pač, v tem trenutku sem toliko zmožen. Saj ne moreš pričakovati kaj več, če prideš z dopusta, kjer si 'žural'. Potem pa dobiš sms, da si uvrščen na svetovno prvenstvo, četudi ti je prej mednarodna zveza sporočila, da ne boš tekmoval. In imaš teden dni časa, da se pripraviš.« Omenimo, da je Amel Tuka v teku na 800 m dosegel izjemen uspeh, saj je Bosni in Hercegovini priboril srebrno kolajno.