Aktualen bo do mraza, če se prej kaj ne zgodi, saj že mala malenkost lahko vse pokvari, še pravijo na tržnici. Je pa zdaj tudi čas za žižole. Sveže nabrane jih ponujajo primorske branjevke, stanejo pa med 2,5 in 4 evri na kilogram in ne bodo dolgo na stojnicah. Iz Dalmacije so pripeljali tudi prve mandarine, stanejo od 2,5 do 3 evre na kilogram. Še precej nezrele se najdejo tudi iz Španije, te so 4 evre na kilogram. Izbirati je mogoče tudi med granatnimi jabolki, ki so k nam pripotovala iz Dalmacije, Španije in Izraela. Prodajajo jih za okoli 5 evrov na kilogram.

Še vedno je pestro tudi pri grozdju, ponujajo še nove domače sorte, ki so dozorele. Cene so naslednje, če naštejemo le nekatere: domači kardinal 2 evra za kilogram, domača šmarnica 3 evre za kilogram, slutanina brez pešk 5 evrov na kilogram, lavale 2,5 evra, izabela 3 evre na kilogram. Vse več je tudi maronov, za katere je treba odšteti od 6 do 8 evrov na kilogram. Viljamovke prodajajo med 2 in 4 evri na kilogram. Večjih sprememb ni pri klasikah, kot so solatne glave različnih vrst, ki stanejo okoli 3 evre na kilogram.

Za na grobove, vrtove in balkone prodajajo tudi mačehe. Tudi te imajo barvni razpon od oranžne, rumene do vijolične, ponujajo pa tudi velikocvetne. Prodajajo jih med 0,5 in 0,6 evra za kos.