Čeprav je precej pridelka uničila toča pred tremi tedni, o dogajanju na nekaterih njivah potoži druga prodajalka zelenjave. Obtolčene paprike še zdaj prebira, z njih spira zemljo in jih briše s papirnato brisačo, da ne bi propadle. Posledice vremenskih razmer pokaže tudi na kakšni kumarici, jajčevcu in bučki, solato je rešila s prekrito mrežo.

Paprike stanejo od 2 do 3 evre na kilogram. Rdeča pesa od 1,60 do 2 evra na kilogram. Za koruzo pravijo, da jo je dobro uloviti v teh dneh, stane pa 0,50 do 1 evro na storž. Za paradižnik je na ljubljanski tržnici treba odšteti od 1,50 do 3 evre na kilogram, za volovsko srce tudi 4 evre na kilogram, za češnjevec pa med 3 in 6 evrov na kilogram. Sprememb pri stročjem fižolu ni, njegove cene se gibljejo od 4 do 6 evrov na kilogram.

Med listnatimi solatami je veliko izbire. Berivka stane od 2 do 2,50 evra na četrt kilograma, tržaški solatnik in špinača 2 evra na četrt kilograma, rukola pa okoli 2,50 evra na četrt kilograma. Mehka solata, endivija in ledenka so okrog 3 evre na kilogram.

Sprememb v cenah pri malinah, borovnicah in robidah ni. Prodajajo jih med 2,50 in 3 evre za košarico. Aronijo je mogoče dobiti za 2 evra za četrt kilograma. Fige stanejo od 4 do 6 evrov na kilogram, grozdje od 2,50 do 4 evre na kilogram, marelice pa od 1,99 do 4 evre na kilogram. Slive stanejo med 1,50 in 2,50 evra na kilogram.