Poletno zatišje na osrednji ljubljanski tržnici se nadaljuje. Muhasto vreme je odvrnilo tako kupce kot prodajalce. Tako nekako tudi cene sadja in zelenjave ostajajo podobne tistim iz prejšnjega tedna. Vse več je ponudbe paradižnika, ki ga večina prodajalcev ceni na 3 evre za kilogram, sem in tja se najde tudi kakšen po dva evra. Stročji fižol se je ustalil pri 4 evrih za kilogram, zdaj ne primanjkuje niti maslenca po isti ceni. Krompir cenijo na evro za kilogram, rdeča pesa je še vedno dva evra za kilogram, solata je še vedno po 3 evre za kilogram, domača paprika babura se giblje od 2 do 3 evre za kilogram, kumare pa so od 1,5 do 2,5 evra za kilogram, odvisno od velikosti. Večje so, nižja je cena. Prav tako velja za bučke, ki jih prodajajo po ceni od 2 do 2,5 evra za kilogram. Mladi česen je po 2 evra za četrt kilograma, mlada čebula pa po 3 evre. Izjemna je ponudba manjvredne zelenjave, kjer se v gajbicah po en evro za kilogram dobi vse, kar potrebujete za poletno zelenjavno juho: bučke, brokoli, papriko ter odličen močno dozorel paradižnik.

Od sadja so še na voljo breskve od 1,5 evra (štajerske) do 2 in 2,5 evra za kilogram (briške). Več je tudi novih jabolk, ki jih prodajajo po 2,5 evra za kilogram, ter sliv, ki so po 2 evra za kilogram. V visoki sezoni so tudi maline, ki jih neposredni proizvajalci prodajajo po 3 evre za 300 gramov.

Ker je čas za sajenje jesensko-zimskega radiča in kapusnic, še skok na stojnice s sadikami. Sadike radiča so od 0,15 do 0,25 evra za kos, odvisno od sorte. mah