Po napovedih strokovnjakov naj bi si prva štiri mesta v skupini A razdelili Paris Saint-Germain, Barcelona, Flensburg in Pick Szeged, za preostali dve vozovnici za osmino finala pa naj bi se boril kvartet Celje Pivovarna Laško, Aalborg, Zagreb in Elverum. Pred gostovanjem v Zlatorogu si je Aalborg v prvih dveh krogih priigral lep točkovni kapital, saj je premagal dva neposredna tekmeca v boju za uvrstitev med 16 najboljših klubov v Evropi: najprej je na Norveškem nadigral Elverum z desetimi goli razlike (34:24), nato doma z enako razliko še Zagreb (30:20), poraz Hrvatov pa je bil usoden tudi za gostujočega trenerja Branka Tamšeta.

Celje Pivovarna Laško in Aalborg sta se pomerila že v skupinskem delu v sezoni 2017/18, oba pa sta zmagala doma: na Danskem je bilo 32:30, v Sloveniji pa 32:28. Celjski trener Tomaž Ocvirk se dobro zaveda moči štirikratnih prvakov Danske (2010, 2013, 2017, 2019), ki po štirih krogih s tremi zmagami in enim remijem vodijo tudi v domači ligi: »Treba bo igrati zelo agresivno, odločno in globoko pristopati k njihovim odličnim zunanjim igralcem. Če jim pustiš malce prostora, se namreč zelo hitro odločajo za strele od daleč. Preprečiti jim moramo hitro igro in hiter prenos žoge, sočasno pa zmanjšati naše število izgubljenih žog, sicer nas bodo Danci 'skontrirali'. Nikakor se ne smemo spustiti v dir z njimi, saj bi bila to voda na njihov mlin. Naš cilj v nedeljo je seveda povsem jasen – zmaga, nič drugega ne pride v poštev.«

Med celjskimi igralci (Josip Šarac zaradi poškodbe brade in treh šivov v zadnjih dneh ni treniral) Aalborg najbolje pozna Jan Grebenc, ki je v minuli sezoni nosil dres danskega Skjerna. Kot član Skjerna je lani slavil v Zlatorogu v prvem krogu lige prvakov (26:27, dosegel je dva gola), jutri pa proti ekipi, ki ima šest tujcev (tri Norvežane, dva Islandca, enega Šveda) pričakuje, da bo zmaga ostala doma. »Aalborg igra hiter, sodoben in všečen rokomet, igralci veliko streljajo od daleč, a igrajo toliko, kolikor jim dovoli oziroma pusti nasprotnik. Poleg naše dobre igre bo zelo pomembno znati ustaviti konje: nikakor ne smemo zdivjati, saj Aalborg to hitro in uspešno kaznuje. Igramo doma in nasprotniku moramo pokazati, da smo mi gospodarji v Zlatorogu in da v njem nimajo česa iskati,« napoveduje Jan Grebenc, ki je v lanski sezoni s Skjernom štirikrat igral proti Aalborgu ter po dvakrat zmagal in izgubil.