Rokometaši so tri tekme prve slovenske lige odigrali že med tednom, tri pa so bile na sporedu v soboto, med njimi tudi najzanimivejša med Branikom Maribor in Gorenjem iz Velenja. Vijoličasti so ob bučni podpori navijačev slavili zmago s 25:22.

»Po takšni zmagi so občutki fantastični. Mi smo ves čas verjeli, da delamo dobro in da je pravzaprav le vprašanje časa, kdaj bomo to pokazali na igrišču. Fantje so bili proti izvrstnemu nasprotniku izredno bojeviti in razpoloženi. Velenjčani so na začetku malenkost zaspali, mi pa smo povedli. Nasprotnik nas je nato celo tekmo lovil in nas tudi ulovil, ampak mi nismo nehali verjeti. Tudi v tem se vidi moč ekipe. Do zadnjega se nismo predali in izkoristili ves naš talent ter zasluženo zmagali. Rad bi čestital vsem igralcem in vsem sodelavcem za zmago nad Velenjem, ki jo je Maribor dolgo čakal,« je bil zadovoljen trener Maribora Marko Šibila. O neporavnanih računih z Velenjčani je razmišljal tudi kapetan Maribora Andraž Velkavrh: »Vedeli smo, da bomo morali za zmago garati vseh 60 minut, kar nam je zmanjkalo na prvih dveh tekmah. Vrnili smo izgubljeni točki iz Novega mesta, zato lahko pozitivno gledamo naprej. Danes so nam pripomogle tudi odlične obrambe Marka Ferjana in odlična publika, na krilih katere smo uspeli premagati favorizirano Velenje. Zanimivo, da je bilo v minuli sezoni Gorenje edina ekipa v ligi, ki je imela proti Mariboru 100-odstoten izkupiček. Za Maribor je to prva zmaga proti Velenju po maju 2015.

Izidi 3. kroga: Loka – Celje 21:32 (11:14), Trebnje – Ribnica 23:26 (11:17), Krka – Koper 23:29 (14:10), Maribor – Velenje 25:22 (13:9), Dobova – Ormož 31:24 (15:12), Izola – Slovenj Gradec 27:24 (13:11).

Vrstni red: Celje in Ribnica po 6, Trebnje in Dobova po 4, Koper in Loka po 3, 7. Maribor, Velenje, Krka, Ormož in Izola po 2, Slovenj Gradec 0.