JUBHome BASE je sistem za toplotno izoliranje temeljnih plošč pri gradnji nizkoenergijskih objektov. Zloženi elementi sistema tvorijo čvrsto toplotnoizolacijsko kad, v katero se vgradi armirani beton. Namesto običajnega rezanja in krojenja toplotno izolacijskih plošč na gradbišču, se na podlagi projektne dokumentacije naročnika že v proizvodnji pripravi vse potrebne sestavne elemente. Te se označene in embalirane dostavi na gradbišče, kjer se na podlagi sestavnega načrta zložijo v obliko kadi, ki ustreza geometriji temeljne plošče. Opaženje roba temeljne plošče ni potrebno, saj toplotnoizolacijska kad vsebuje tudi robne zaključne elemente.

Toplotno izolacijski elementi so iz ekspandiranega polistirena (EPS) visoke gostote, tlačne trdnosti 300 ali 400 kPa. Najpogostejša je vgradnja toplotno izolacijske kadi na sloj bitumenske hidroizolacije, položene preko pod­ložnega betona. Zaradi nizke vodovpojnosti in zmrzlinske odpornosti je možna vgradnja tudi zunaj hidroizolacijskega ovoja.

Dno toplotno izolacijske kadi je sestavljeno iz spodnjega in zgornjega sloja plošč, ki se med seboj preklapljajo in stikujejo na čep in utor. Glede na želene prihranke pri ogrevanju, je mogoč izbor treh debelin dna kadi in sicer 8+8, 8+16 in 8+22 cm s toplotno prehodnostjo od 0,206-0,110 W/m2K.

Neprekinjen, z zunanje strani hidroizoliran toplotnoizolacijski ovoj, poleg učinkovitega zmanjšanja toplo­tnih izgub objektu zagotavlja popolno zaščito pred talno vlago, talno vodo pod pritiskom ter pred radonom. Sistem JUBHome BASE je primeren za temeljenje do tri etaže visokih stavb v kateremkoli energij­skem standardu. Način vgradnje temeljne plošče v toplotnoizolacijsko kad in premišljeno zaporedje drugih gradbenih faz zagotavljajo kakovostno izvedbo, kar je pri temeljenju, kjer so sanacije napak pri gradnji drage in težko izvedljive, velika prednost.