Kaj naredite, ko si zaželite pice, pa se vam zdi, da je testo za pico tokrat čisto preveč za vas? In kaj storite, če želite pripraviti čudovito predjed in z njo navdušiti svoje goste? Takrat pripravite te pice! So fantastičnega okusa, skoraj do konca jih lahko pripravite tudi vnaprej (na koncu jih le 5 minut pogrilajte), pa še tako lepe so, da bi jih človek kar gledal in gledal. Čisto kot prave pice so!

Ker so vse za pico tipične sestavine razporejene na rezine jajčevca, ki je zmehčan fenomenalen, ne pogrešate testa. Seveda pica ni čisto enaka, kot pa s testom, vendar pa res ni daleč.

Preden pa pogledamo, kaj za pripravo potrebujete in kako jih pripravite, pa še nekaj odličnih receptov, v katerih je zvezda ta (zelo podobna) paradižnikova omaka:

Mega sendvič s paradižnikom, pestom in mocarelo

Piščanec v paradižnikovi omaki s špinačo

Zvitki iz jajčevcev v sveži paradižnikovi omaki

Gamberi v sveži paradižnikovi omaki

Kremna paradižnikova rižota s pečeno zelenjavo

Pa še nekaj pomembnih podatkov:

Za pripravo pice z jajčevci potrebujete nekaj zelenjave (jajčevec, paradižnike, česen), nekaj mlečnih izdelkov (mocarelo, parmezan, maslo) in dišavnice (suh origano in svežo baziliko).

Jajčevce lahko na rezine narežete po širini ali po dolžini.

Če se vam pet strokov česna zdi preveč, uporabite manj česna. Vendar pa morate vedeti, da se med pripravo lepo zmehča in ni čisto nič posoben surovemu česnu. Vsekakor je pa to vaša odločitev!

Nikar ne uporabite kupljene že naribane mocarele ali parmezana. Raje ju uporabite sveže naribane.

Pice lahko pred postrežbo okrasite še z nekaj sveže bazilike.

Pico iz jajčevcev lahko postrežete kot predjed ali pa kot glavno jed. Poleg servirajte solato.

Dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 2 osebi)

1 večji jajčevec

olivno olje

suh origano

3 sveži paradižniki

3 žlice paradižnikove kaše

5 strokov česna

1 koščem masla

1 pest sveže bazilike

1 velika mocarela

1 žlica naribanega parmezana

sol

poper

PRIPRAVA

Jajčevec po dolžini ali po širini narežite na dvo-centimetrske rezine – vse rezine naj bodo približno enake debeline. Razporedite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, premažite z malo olivnega olja in potresite s suhim origanom. Pecite jih približno 20 minut v pečici, ogreti na 190°C.

Medtem, ko se rezine jajčevcev pečejo, v kozici segrejte žlico olivnega olja in na segretem popecite sesekljan česen. Pazite, da se česen ne obarva, saj bo v tem primeru postal grenak. Ko se česen malenkost zmehča, v kozico dodajte na majhne koščke narezan paradižnik. Paradižnik še posolite in popoprajte ter dodajte še velik ščepec suhega origana. Omako kuhajte še približno 10 minut, da se paradižnik zmehča, vmes večkrat premešajte. Pred koncem kuhanja v kozico dodajte še 3 žlice paradižnikove kaše, da dobite enotno gosto paradižnikovo omako. Dodajte še košček masla in svežo baziliko, omako premešajte ter odstavite z ognja.

Ko so rezine jajčevcev pečene – morajo se zmehčati, a ne preveč, obliko morajo še vedno obdržati – jih vzemite iz pečice. Na posamezne rezine razporedite nekaj paradižnikove omake, nanje pa naribano mocarelo, zmešano z naribanim parmezanom. Jajčevce prenesite nazaj v vročo pečico in pecite toliko časa, da se mocarela stopi in malenkost popeče – okoli 5 minut.

Pečene pice servirajte na krožnike in takoj postrezite.