Bi sladico, pa je prevroče? Včasih je peka res tisto zadnje, kar nam v vročih dnevih pride na misel. Takrat je dobro, da imamo ta recept. Recept za pito, ki je tako enostavna za pripravit, da jo lahko pripravijo tudi otroci. S tem receptom lahko porabite tudi tiste malo preveč zrele banane, ki se vam valjajo na pultu. Bolj so zrele, boljše je.

Pred receptov pa še nekaj idej za poletne sladice:

Poletna tortica z breskvami in borovnicami

Pečene breskve s sladoledom

Čokoladne rezinice

Kokosove kroglice s temno čokolado

Poletni petminutni kruhki s skuto in češnjami

Pečen ananas z medeno omako

Ta arašidova pita je odlična. Pripravljena je zelo hitro, po začetni pripravi pa potrebuje le še nekaj počivanja v zamrzovalniku.

Za še lažjo predstavo si poglejte video priprave.

Dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 8 kosov)

Sestavine za osnovo:

90 g ovsenih kosmičev

90 g mletih mandljev

2 žlici kakava

4 žlice javorjevega sirupa

1 žlica mleka

Sestavine za nadev:

2 veliki zreli banani

250 g arašidovega masla

1 žlička vanilijeve esence

5 žlic javorjevega sirupa

50 g (veganskega) masla

Sestavine za okras:

20 g soljenih arašidov

40 g temne čokolade

25 g masla

PRIPRAVA

Ovsene kosmiče v mešalniku zmiksajte v prah. Pretresite jih v skledo, jim dodajte mlete mandlje, javorjev sirup, kakav in mleko ter premešajte. Pekač ali okroglo servirno posodo (premer približno 23 cm) obložite s papirjem za peko in ga z zadnjo stranjo žlice in s pomočjo prstov obložite s pripravljeno maso.

Vse sestavine za nadev prenesite v mešalnik in dobro zmiksajte. Miksajte toliko časa, da dobite homogeno zmes. To zmes enakomerno razporedite na prej pripravljeno osnovo. Pekač za vsaj 4 ure postavite v zamrzovalnik.

V skledo nalomite čokolado in narežite maslo. Stopite ju nad vodno kopeljo (skledo postavite na posodo z vrelo vodo, skleda naj se vode ne dotika!), da dobite svilnato stopljeno čokolado. Arašide na hitro popecite na suhi in vroči ponvi. 10 minut pred postrežbo zamrznjeno pito vzemite iz zamrzovalnika. S pomočjo papirja za peko pito ločite od stranic pekača ali servirne posode in jo prenesite na servirno desko. Na pito razporedite popražene arašide in jo okrasite s stopljeno čokolado.

Pito postrezite takoj ali pa že razrezane in okrašene kose pite ponovno zamrznite. Pred postrežbo rezine vzemite iz zamrzovalnika približno 10 minut prej.