»Igrali smo dobro, a za točko ali celo dve proti takšni vrhunski ekipi, kot je Flensburg, bi morala vsa ekipa prikazati vrhunsko predstavo skozi vso tekmo,« je razplet tekme komentiral celjski kapetan David Razgor. Pivovarji so proti Flensburgu klonili za gol (24:25) in novo sezono začeli tako kot minulo – v njej so na premieri v Zlatorogu na današnji dan pred enim letom klonili proti danskemu Skjernu z minus ena (26:27). »Ko smo povedli za tri gole, smo padli v manjšo krizo, a smo se še pravočasno izvlekli iz nje. Potem je šlo gol za golom, nato pa so nas presekale izključitve, saj smo v zadnjih desetih minutah kar šest minut igrali z igralcem manj,« je dodal Razgor.

Od 16 igralcev, ki so se lani pod vodstvom trenerja Branka Tamšeta pomerili s Skjernom, njegov naslednik Tomaž Ocvirk ni mogel računati kar na polovico od njih. V ekipi ni več Roka Ovnička, Branka Vujovića, Draška Nenadića, Kristijana Bećirija, Jaka Malusa, Igorja Anića, Jana Jurečiča in Aljaža Pajntarja, v dresu celjskega kluba pa so danes letošnji evropski debi (nekateri sicer le v uradnem zapisniku, ne pa tudi na igrišču) doživeli Miljan Vujović, Tobias Cvetko, Vid Poteko, Igor Žabić, Diogo Silva, Jan Grebenc, Patrik Keban in Domen Novak. Kljub pomlajeni in manj izkušeni zasedbi so se Celjani – s povprečno starostjo manj kot 22 let so najmlajša ekipa v zgornjem delu lige prvakov (skupini A in B) in najlažja (povprečje 88,6 kilograma) – odlično upirali favoriziranemu Flensburgu, a na koncu spet ostali praznih rok.

Na tekmi s kar 15 izenačenji (sedem v prvem polčasu, osem v drugem) sta si tako slovenski kot nemški prvak priigrala največ tri gole prednosti – gostitelji enkrat (18:15), gostje dvakrat (7:4, 8:5). V končnici je bil v dobrih treh minutah kar dvakrat zapored izključen Domen Makuc, po vratnici Jana Grebenca je za Flensburgovo vodstvo s 24:23 v 57. minuti poskrbel 202 centimetra visoki norveški levičar Magnus Röd, po zapravljeni priložnosti Kristjana Horžena s šestmetrske črte pa je minuto in pol pred koncem Göran Sögaard Johannessen razliko povišal na 25:23. Žarek upanja za pivovarje je posijal na začetku zadnje minute, ko sta Gal Marguč in Josip Šarac uspešno izpeljala cepelin, na nasprotni strani pa je Röd štiri sekunde pred zadnjim znakom sirene zadel le vratnico, a je Celjanom po odbiti žogi zmanjkalo časa za napad in morebiten remi.

Trenerju Tomažu Ocvirku se ni uresničila velika želja, da bi Celjani – tako kot 30. septembra lani ob njegovem evropskem debiju na klopi – spet premagali Flensburg (23:20): »Pred tekmo nismo povsem vedeli, kje smo in kako konkurenčni smo ekipam iz vrha lige prvakov. Zato je bil dogovor, da odigramo maksimalno, brez kalkuliranja, kar so fantje tudi naredili. Začeli smo malce rezervirano, premalo agresivno v obrambi, a ko smo to popravili, smo se vrnili v igro. V drugem delu smo nadzorovali potek, nato pa so nas presekale izključitve. Izgubili smo ritem in na trenutke odigrali premalo odgovorno, da bi na koncu lahko zmagali.« Gostujoči trener Maik Machula je dejal: »Zelo veseli smo dveh točk, saj smo se zavedali, kaj pomeni igrati v tej dvorani. Pošteno smo si oddahnili, saj ima Celje vedno dobro in zanimivo ekipo, zato točk v Celju ni lahko osvojiti. Igrali smo dobro, dovolj agresivno, dobro smo se gibali in igrali pametno. Drugi del se ni začel po naših željah, Celje je ušlo in šele po spremembi obrambe smo se uspeli vrniti in priti do zmage.«

Skupina A, 1. krog: Celje Pivovarna Laško – Flensburg 24:25 (12:13), Pick Szeged – Barcelona 31:28 (18:11), Zagreb – Paris Saint-Germain 29:37 (15:19), Elverum – Aalborg 24:34 (12:18).