Na stojnicah ljubljanske tržnice je vse več buč hokaido. Stanejo med 2 in 3 evri na kilogram. Septembra jih bo še več, že kmalu pa bo mogoče kupiti tudi maslene in muškatne buče. Nekoliko se je spustila cena stročjega fižola, prodajajo ga med 3 in 5 evri na kilogram, čeprav se še vedno kje najde tudi po 6 evrov na kilogram. Cene paradižnika ostajajo enake, gibljejo se med 1,5 in 3 evri na kilogram, in ni redko, da se med njegovim nabiranjem branjevka pozanima, zakaj bo uporabljen. Tako izbere pravega za vsako jed. Paprike različnih vrst so med 2,5 in 3 evri na kilogram. Kumare so od 2 do 2,5 evra na kilogram.

Cene rumenega in belega krompirja so od 0,80 do 1,5 evra na kilogram. Korenje je med 1 in 3 evri na kilogram, rdeča pesa od 1 do 2 evra na kilogram in por od 2,5 do 3 evre na kilogram. Za kolerabo je treba odšteti med 2 in 3 evri na kilogram.

Letos je vreme zagodlo figam, predvsem majski mraz, zato jih je malo, ceno tega sadeža pojasnjuje ena od branjevk iz Primorske. Druga pravi, da je letošnja letina fig srednje dobra. Prodajajo jih med 5 in 6 evri na kilogram. Grozdje je med 3 in 4 evri na kilogram. Marelice stanejo od 2,5 do 3 evre na kilogram, slive pa od 1 do 2,8 evra na kilogram. Za nektarine je treba odšteti med 1,5 in 2 evroma na kilogram.