Potovanje do Carigrada se je začelo. Evropska nogometna zveza (Uefa) je na gala prireditvi v Monte Carlu opravila žreb skupinskega dela lige prvakov, ki ga bo 32 moštev odprlo sredi septembra in končalo pred koncem koledarskega leta. Tekmovanje se bo z izločilnimi boji za najboljšo šestnajsterico udeležencev nadaljevalo februarja prihodnje leto, zmagovalec najprestižnejše klubske lovorike pa bo šampionski pokal prejel 30. maja 2020 ob koncu finalnega večera v Carigradu.

Čeprav se Mariboru ni uspelo uvrstiti v ligo prvakov, bo imela Slovenija v predtekmovanju šest predstavnikov. Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) in Josip Iličić (Atalanta) se bosta pomerila med seboj v skupini C, kjer sta tudi Manchester City s trenerjem Josepom Guardiolo in Šahtar iz Donjecka. Jan Oblak se bo v vratih Atletica iz Madrida znova pomeril proti Cristianu Ronaldu (Juventus), v skupini D pa sta tudi Bayer Leverkusen in Lokomotiva Moskva. Samir Handanović se bo z Interjem drugo leto zapored pomeril proti Lionelu Messiju (Barcelona), v atraktivni skupini F pa sta še Borussia Dortmund in Slavia Praga. Miha Mevlja ima z Zenitom realne možnosti za preboj v osmino finala – v skupini G se bo pomeril proti Benfici, Lyonu in Leipzigu, za katerega nastopa nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl. Evropski prvak Liverpool se bo za napredovanje udaril z Napolijem, Salzburgom in Genkom. V skupini A sta se znašla PSG in Real Madrid, Crveno zvezdo pa čakajo tekme z Bayernom iz Münchna, Tottenhamom in Olympiacosom. Prvak evropske lige Chelsea se bo pomeril z Ajaxom, Valencio in Lillom. Iz vsake skupine bosta po šestem krogu napredovali najboljši dve moštvi.

V sklopu Uefine prireditve v Monte Carlu so razglasili najboljše posameznike, ki so zaznamovali minulo sezono. Glasovi trenerjev vseh 80 udeležencev lige prvakov in lige Evropa ter 55 novinarjev iz vsake države članice Uefe so razkrili, da je prvi igralec sezone postal čvrsti branilec Liverpoola Virgil van Dijk, ki je bil izbran tudi za najboljšega posameznika finala lige prvakov v Madridu proti Tottenhamu. Nizozemec je hkrati postal tudi najboljši branilec sezone. Za najboljšega vratarja sezone so izglasovali Alissona Beckerja, ki je bil z Liverpoolom že v prvi sezoni evropski prvak. Najboljši vezist je postal Frankie de Jong, za katerim je izjemno leto v Ajaxu, s katerim je v končnici lige prvakov izločil Juventus in Real Madrid. De Jong se je poleti preselil v Barcelono, od koder prihaja tudi najboljši napadalec Lionel Messi. Argentinec je bil šestič v karieri najboljši strelec lige prvakov. Nazadnje je dosegel dvanajst golov. Aleksander Čeferin je posebno nagrado predsednika Uefe podelil legendarnemu Francozu Ericu Cantonaju.