Nocoj se bo na premieri lige prvakov predstavila še druga polovica udeležencev letošnjega tekmovanja. V Parizu bo dvoboj težkokategornikov med PSG in Realom iz Madrida minil brez kaznovanega Neymarja ter poškodovanih Kyliana Mbappeja in Edinsona Cavanija, medtem ko bo Atletico Madrid z Janom Oblakom v vratih gostil Juventus. V regiji vlada veliko zanimanje za zagrebški spektakel med Dinamom in Atalanto, kjer se bosta v neposrednem dvoboju pomerila slovenska reprezentanta Petar Stojanović in Josip Iličić. Na Bavarskem bo gostovala Crvena zvezda, ki jo čaka drugi zaporedni nastop v ligi prvakov.

V Zagrebu je zavladala evforija pred deseto sezono Dinama v elitni ligi prvakov. Hrvaški mediji poročajo o dolgi koloni navijačev, ki so minuli teden že od ranega jutra mrzlično čakali na odprtje blagajne za nakup vstopnic. V dveh dneh so prodali vseh 30.000. Veselo je tudi v središču mesta pred trgovino Dinama, kjer se nogometaši pogosto družijo s svojimi privrženci. Zagreb dobesedno živi za odprtje evropske sezone z zmago proti Atalanti, ki bi modrim povečala možnosti za podvig. Zagrebčani želijo ostati v igri za napredovanje v izločilne boje vse do zadnjega kroga, ko bo na Maksimiru gostoval Josep Guardiola z Manchestrom Cityjem. »Končno bom z Dinamom zaigral v ligi prvakov. Dolgo se pripravljamo za nastop na največjem odru, zato lahko zatrdim, da smo pripravljeni. Tekmovanje nam predstavlja ogromen izziv, zato bomo krenili po zmago,« meni španski dragulj Dani Olmo, ki ga je Dinamo poleti neuspešno prodajal za rekordno odškodnino v zgodovini hrvaškega nogometa. Dinamo se posebej pripravlja na prvega aduta Atalante Josipa Iličića, ki je pred krstno sezono v ligi prvakov v izvrstni formi, kar je na začetku meseca dokazal tudi v reprezentančni majici. Pred desetletjem ga je Zdravko Mamić želel v Dinamu, a se prestop nikdar ni zgodil.

Navijači Crvene zvezde se pred gostovanjem v Münchnu spominjajo sanjskega leta 1991, ko so rdeče-beli postali evropski prvaki. Finale so si zagotovili ravno proti Bayernu, s katerim se je srbski prvak doslej srečal na petih obračunih. Tokrat Bavarcem pripada vloga izrazitega favorita, nemški mediji pa so z začudenjem pospremili nenavadno potezo trenerja Nika Kovača, ki je svojim igralcem pred evropsko uverturo namenil prost dan brez treninga. Trenerski štab Bayerna je očitno ocenil, da moštvo potrebuje počitek po neprepričljivem uvodu v nemško prvenstvo. Bavarci pričakujejo, da se bo Crvena zvezda v Beograd vrnila s polno mrežo golov, morebiten spodrsljaj pa bi znova prinesel razmislek o menjavi trenerja. V Münchnu se pripravljajo na prihod 5000 beograjskih navijačev, med katerimi bodo tudi zloglasni ultrasi. Nemčija je tako že poostrila nadzor na mejnih prehodih z Avstrijo, izredne varnostne razmere vladajo tudi v mestu.