Zagreb in Beograd bosta vsaj do decembra dihala z ligo prvakov, saj je Dinamu in Crveni zvezdi uspel veliki met z uvrstitvijo v skupinski del elitnega klubskega tekmovanja. Edina predstavnika iz nekdanje skupne države se lahko v predtekmovanju celo pomerita med seboj, saj bo Dinamo današnji žreb v Monte Carlu pričakal v tretjem bobnu, Crvena zvezda pa v četrtem. »Najraje bi se pomeril z Dinamom. V spektakularnem ozračju bi to bili tekmi 21. stoletja,« je želje povedal nogometaš Crvene zvezde Radovan Pankov.

Preboj obeh klubov v ligo prvakov kajpada ni minil zgolj v športnem duhu. Beograjčani so pred povratno tekmo zadnjega kroga kvalifikacij pred stadion postavili tank in ga polepili s klubskimi simboli, kar so Hrvati razumeli kot provokacijo. Na družbenih omrežjih se je razvnela žolčna razprava, saj Hrvati menijo, da gre za jugoslovanski tank, ki so ga srbske sile zaplenile med osamosvojitveno vojno v Vukovarju. Zagrebčane je oklepno vozilo tako poparilo, da so pred stadion v Maksimirju parkirali star traktor, ki je povezan z izgonom srbskega prebivalstva iz Knina in okolice leta 1995 po vojaški operaciji Nevihta. Evropska nogometna zveza ne razmišlja o sankcijah, saj so iz Nyona sporočili, da tank iz Beograda nima političnega predznaka, traktor iz Zagreba pa so hitro umaknili.

Dinamo in Crvena zvezda bosta za uvrstitev v ligo prvakov iz blagajne Uefe prejela dobrih 15 milijonov evrov brez dodatnih bonusov. Medtem ko so Zagrebčani po treh letih znova med najboljšimi klubi na stari celini, bo Crvena zvezda drugo leto zapored nastopala med smetano evropskega nogometa. Obe moštvi sta trpeli v boju za ligo prvakov in na povratnih tekmah izvlekli nedoločena izida 1:1. Dinamo je na gostovanju v Trondheimu v drugem polčasu po sijajnem zadetku Amerja Gojaka potrdil zmago iz Maksimirja (2:0), Crvena zvezda pa je pred 50.000 navijači napredovala zaradi doseženih dveh golov v Baslu. »Nismo se dobro znašli. Bili smo preplašeni, hitro smo izgubljali žoge in naredili preveč napak. V ligi prvakov bomo boljši kot v Trondheimu,« je napovedal trener Dinama Nenad Bijelica. Zagrebški navijači ne želijo, da klub proda obetavnega španskega zvezdnika Danija Olma, ki je na radarju številnih evropskih velikanov. Za arhitekta beograjskega uspeha so razglasili trenerja Vladana Milojevića, ki je Crveni zvezdi dodal novo dimenzijo. »Ponosen sem na igralce. Bog nas je nagradil za trud. Znova bodo veliki klubi gostovali v Beogradu in spoznali naše lepo mesto. Crveno zvezdo smo vrnili med elito, kamor sodi,« je bil vzhičen Vladan Milojević.

Liga prvakov, povratne tekme četrtega kroga kvalifikacij: Rosenborg – Dinamo Zagreb 1:1 (1:0, Akintola 11; Gojak 71; naprej Dinamo s skupnim izidom 3:1), Crvena zvezda – Young Boys 1:1 (0:0, Vukanović 59; Ben Nabouhane 82/avtogol, naprej Crvena zvezda s 3:3 zaradi več golov v gosteh), Krasnodar – Olympiacos 1:2 (1:1, Utkin 10; El Arabi 11, 48, naprej Olympiacos s 6:1), sinoči: Ajax – Apoel, Slavia Praga – Cluj, Brugge – Lask.