Preden pogledamo, kako pripraviš to današnjo tortico, pa še nekaj slastnih idej za poletno sladkanje:

Arašidova pita

Pečene breskve s sladoledom

Čokoladne rezinice

Kokosove kroglice s temno čokolado

Poletni petminutni kruhki s skuto in češnjami

Sočni bučkino-limonini mafini

Ta poletna tortica je čudovita za poletna jutra ali večerje, ko si zaželimo le nekaj sladkega, osvežilnega in nesramno dobrega. Kos te tortice in malo jogurta ali sladoleda in to bo vaš najboljši obrok dneva!

Za lažjo pripravo pa še nekaj nasvetov:

Tortica je okusna topla ali sobne temperature.

Uporabite lahko breskve ali nektarine.

Na osnoven biskvit lahko razporedite tudi drugo sadje – morda maline, češnje, ribez ali pa rezinice ananasa ali manga.

Uporabite lahko polnozrnato (priporočam pirino) ali pa navadno pšenično moko.

Uporabite kokosov sladkor, lahko pa tudi rjavi sladkor ali pa v skrajnem primeru navadni beli sladkor.

Z zapisanimi količinami sestavin uporabite pekač med 20 do 23 centimetrov premera. Če je manjši, je tortica višja. Uporabite pa lahko tudi pravokoten ali kvadraten pekač.

Dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/ !

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 4 osebe)

60 g masla

80 g (kokosovega ali rjavega) sladkorja + 2 zvrhani žlici za posip

50 g (grškega) jogurta

2 jajci

1 žlička vanilijeve esence

150 g (pirine polnozrnate) moke

1 žlička pecilnega praška

1/2 žličke sode bikarbone

2 breskvi ali nektarini

1 pest svežih borovnic

PRIPRAVA

Okrogel pekač premera približno 20 do 23 cm obložite s papirjem za peko.

V posodo dajte maslo in sladkor ter premešajte, potem pa še jogurt in še enkrat premešajte. Potem dodajte obe jajci in vanilijevo esenco in spet premešajte. V tekočo zmes presejte moko, prašek in sodo ter nežno premešajte, da se vse sestavine spojijo. Homogeno zmes prenesite v pekač in enakomerno razporedite.

Breskev narežite na tanke rezinice, borovnice pa splaknite in odcedite. Rezinice breskvic razporedite v krog, potem pa potresite z borovnicami. Tortico potresite z rjavim sladkorjem. Tortico pecite približno 30 minut v pečici, ogreti na 175°C.

Pečeno tortico vzemite iz pečice, najprej pustite počivati 5 minut, potem pa s pomočjo papirja za peko vzemite iz pekača, postresite s sladkorjem v prahu, narežite na kose in postrezite.