Množica ljudi pozna le hobotnico s krompirjem izpod peke, ki si jo privoščijo na morju. Če je prav pripravljena – velikokrat se zatakne prav pri hobotnici, ki postane gumijasta in ni nikakršno veselje za pojest – je lahko fantastična. Priporočamo jo na kakšen lep poletni večer z dobro ohlajeno malvazijo.

Današnji recept pa je malo drugačen, a kljub temu fantastičen. Ta jed že uporablja enake sestavine, kot za hobotnico izpod peke, a so združene malenkost drugače.

Preden si pogledamo, kaj vse potrebujete za pripravo te krasne jedi, pa še nekaj ribjih poslastic, ki se morajo prav tako znajti na vašem krožniku:

V pečici pečena cela riba s paradižniki

Lososov polpet z ocvrtim jajčkom

Ribji takosi z breskvino salso

Gamberi v sveži paradižnikovi omaki

Polnjeni lignji

Več idej z ribami in/ali školjkami si poglejte pod oznako Ribje jedi.

Za pripravo te jedi – ki jo lahko pripravite čez vse leto, saj ne vsebuje tipičnih sestavin za kateri koli letni čas – potrebujete le pet sestavin. In sol in poper.

Pa še nekaj informacij:

Lahko uporabite hobotnico ali sipo. Jed v obeh primerih pripravite enako. Tudi okusna bo v obeh primerih enako. Če v trgovini dobite že kuhano, bo jed pripravljena dosti hitreje. Sicer pa svežo zamrznite, saj se potem hitreje skuha. Kuhajte jo v kropu približno uro – odvisno od velikosti. Če imate ekonom lonec, bo še hitreje.

Česna lahko uporabite več ali manj. Priporočamo več. Ko ga zmehčate v segretem olju, ta izgubi svojo ostrino in postane mehak ter nežen.

Svež peteršilj je obvezen. Več ga uporabite, boljše bo!

Dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 2 osebi)

500 g krompirja

6 strokov česna (oziroma po želji)

300 g kuhane hobotnice

šopek svežega peteršilja

približno 3 žlice olivnega olja

sol

poper

PRIPRAVA

Če vam ne uspe dobiti kuhane hobotnice, jo najprej zamrznite, nato pa skuhajte v kropu v veliki posodi – približno uro bo trajalo, odvisno od velikosti. Krompir skuhajte v oblicah in nato olupite.

Kuhano hobotnico narežite na kocke, krompir pa na rezine. Sesekljajte še česen in peteršilj.

Česen zmehčajte na segretem olivnem olju. Pazite, da se ne obarva, ker bo potem grenak. V ponev z zmehčanim česnom dodajte še hobotnico in premešajte ter počakajte, da vpije nekaj aromatiziranega olja. Malo jo popecite. Nato dodajte še krompir in nežno premešajte.

Jed še malo posolite in popoprajte ter osvežite z veliko svežega sesekljanega peteršilja ter takoj postrezite.