Kaj potrebujete za pripravo sirupa?

Za pripravo malinovca potrebujete maline. Lahko uporabite sveže ali pa zamrznjene. Sadje ponavadi zamrznejo takoj, ko je zrelo in obrano. In za razliko od svežega sadja, to ni stalo v skladiščih dneve (in tedne).

Druga sestavina, s katero pripravite malinovec je sladkor. Uporabite sladkor za izdelavo sirupa. Za pripravo malinovca na fotografiji je bilo uporabljenih 1 kg malin ter 350 g sladkorja. Količino sladkorja lahko prilagodite tudi glede na navodila na izbranem sladkorju za pripravo sirupa.

Postopek priprave

Priprava sirupa je nadvse enostavna. Najprej pripravite malinov sok. Nato maline odstranite, malinovemu soku dodate sladkor in ta-da! Da bo malinovec čudovite rdeče barve, med kuhanjem malinovega soka in sirupa z vrha poberite peno.

Kako ga uporabiti?

Najbrž ni treba posebej razlagati, da je sirup odličen z vodo. Lahko pa ga dodate tudi v limonado, z njim pripravite koktejle ali pa ga še malo dlje pokuhavate in dobite sirup za čez ameriške palačinke. Super vsestranski je!

Ohlajen sirup hranite v steklenicah in v hladilniku. Super bo več tednov.

Pa na zdravje!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/

PRIPRAVA

SESTAVINE (za približno 8 dcl sirupa)

1 kg svežih ali zamrznjenih malin

350 g sladkorja za izdelavo sirupa

1 l vode

PRIPRAVA

Sveže (te umijte) ali zamrznjene maline prenesite v velik lonec, jih prelijte z vodo in pustite, da voda zavre. Nato naj se kuhajo še 20 minut – medtem z vrha pobirajte penice. Po dvajsetih minutah, ko izpustijo vso barvo, jih precedite v drug lonec. Nikar ne pritiskajte na maline, da vam pulpa ne zdrsi v precejen malinov sok!

Nato malinov sok ponovno postavite na štedilnik in vanj umešajte sladkor. Mešajte toliko časa, da se sladkor raztopi. Kuhajte še pet minut, vmes pa še enkrat z vrha pobirajte morebitne preostale penice.

Nato sirup ohladite – med hlajenjem se bo malenkost zgostil. Malinovec prelijte v steklenice, jih zaprite in hranite v hladilniku.

S sirupom obogatite vodo, limonado ali pa koktejl. Na zdravje!