V naslednjih dneh naj bi specializirano državno tožilstvo vložilo novo obtožnico zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Če bo postala pravnomočna, se bo Janković moral zagovarjati, ker naj bi leta 2010 nagovoril nekdanjega direktorja javnega podjetja Energetika Ljubljana Hrvoja Draškovića, naj od Grepa v Stožicah kupi poslovni prostor, ki pa naj bi ga po ugotovitvah policistov Energetika skladno z dogovorom med občino in Grepom tako in tako dobila v brezplačno uporabo.

Iz ovadbe, ki jo je pred časom objavil portal Pod črto, je bilo razvidno, da je Drašković nakupu poslovnega prostora sprva nasprotoval, nato pa naj bi po Jankovićevem posredovanju zamenjal ploščo. »Župan me je prosil, da vam pomagam, čeprav sem Urošu (domnevno gre za nekdanjega direktorja Grepa Uroša Ogrina, op. a.) že rekel, da ne morem in ne bom kupil prostora,« je policija citirala Draškovićevo elektronsko sporočilo. Policisti so trdili še, da naj bi Energetika za nepremičnino plačala preveč. V ovadbi navajajo oceno Grepovega projektantskega podjetja Luz, da naj bi bila tržna vrednost tega prostora od tri do šest tisočakov. Energetika pa je zanj odštela dobre tri milijone evrov.

Poleg Jankovića in Draškovića naj bi kriminalisti po neuradnih podatkih ovadili še nekdanja direktorja Grepa Uroša Ogrina in Zlata Srako ter Boštjana Stamejčiča iz že propadle družbe Baza Dante.

Pred časom smo poročali, da je Grep kljub prodaji prostora Energetiki med drugim tudi s to nepremičnino zavaroval svoje kredite. Na njej so še danes v zemljiški knjigi vpisane hipoteke, upnik pa je družba Rastoder, ki je od bank odkupila terjatve. Če se hipotekarni upnik odloči, lahko zahteva prodajo te nepremičnine ne glede na to, da lastnica Energetika ni ustvarila teh dolgov. V tem primeru bi Energetika ponovno morala seči v svoj proračun in kupiti prostor. Zaradi tega imajo v svojem proračunu rezervirana sredstva v višini skoraj dveh milijonov evrov.