Odvetnik Milan Krstić je na sodišču danes pojasnil, da Janković ni prejel vabila za narok, saj je v tujini, to pa je tudi razlog, da ga ni našel niti detektiv, prek katerega mu je sodišče želelo vročiti vabilo.

»Gre za pravnomočno obtožbo zoper tri fizične osebe zaradi kaznivih dejanj davčne utaje in ponareditve listin,« je v izjavi novinarjem o primeru dejala tožilka Blanka Žgajnar. »Očitno je prišlo do zapletov pri vročanju vabil, zato smo določili nov narok,« je dodala. Sodišče bo predobravnavni narok za Mikulina skušalo izpeljati v ponedeljek, za preostala obtožena pa 21. marca.

Zagovorniki sicer danes še niso komentirali očitkov iz obtožnice. »Zaenkrat obtožba še ni bila predstavljena,« je dejal odvetnik Gorazd Fišer in dodal, da bo s preostalimi zagovorniki svoje argumente predstavil na začetku obravnave.

Po neuradnih informacijah pa je trojica obtožena utaje več kot 200.000 evrov DDV, ki naj bi jih utajili pri oddajanju in preprodaji dveh stanovanj - šlo naj bi za luksuzno stanovanje v Ljubljani in stanovanje v Tolminu.

Finančni upravi naj bi prijavili, da bodo v stanovanjih izvajali obdavčene dejavnosti, vendar pa so v njih živele fizične osebe. Poleg tega naj bi osumljeni ponarejali najemne pogodbe.