Na primorski avtocesti v smeri Ljubljane je zastoj še med priključkoma Divača in Senožeče. Kolona vozil je dolga približno štiri kilometre, potovalni čas pa se podaljša za približno pol ure. Kilometrski zastoj je tudi pri Postojni.

Prav tako se je promet zgostil na regionalni cesti med Logatcem in Brezovico, kjer poročajo o zastojih na posameznih odsekih. Gneča je na obalnih cestah Lucija-Strunjan ter Šmarje-Koper.

Približno štirikilomterska kolona je na štajerski avtocesti med priključkom Maribor vzhod, Ptujsko cesto in Zrkovci proti Šentilju, zaradi česar se potovalni podaljša za približno 25 minut. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v smeri Avstrije pa je trenutno zastoj dolg približno kilometer.

Promet je zaradi nesreče oviran tudi na dolenjski avtocesti med priključkoma Dobruška vas in Kronovo proti Ljubljani.

Čakalna doba pri vstopu v državo je na mejnih prehodih Zgornji Leskovec, Gruškovje, Jelšane, Sečovlje, Starod, Sočerga in Dragonja. Na mejnih prehodih Dragonja, Gruškovje in Sečovlje je treba za vstop v državo čakati približno uro in pol. Zastoji so tudi na Hrvaškem proti Sloveniji.