Glavne zvezde razstave so seveda različna plovila, od najmanjših pomožnih čolnov in skuterjev do gliserjev, bark, jadrnic, jaht in bivalnih plovil. Kot je povedal direktor Marine Portorož Sebastjan Selan, je »letos na ogled vse, kar je pomembno na navtičnem področju v Sloveniji in njeni bližnji okolici«.

V osnovi se tako predstavljajo skoraj vsa proizvodna podjetja plovil, vsi pomembnejši zastopniki za prodajo plovil, vsa najnujnejša in dopolnilna oprema, različen navtični tekstil in oblačila, ponudniki navtičnega turizma in čarter prevozov, oprema za vodna doživetja in še marsikaj drugega. »Prostor za sejem navtike Nautica Marina Portorož je bil že mesec dni pred začetkom razprodan in popolnoma zaseden. Zaradi dodatnega povpraševanja smo tako še podaljšali enega izmed platojev, tako da lahko rečemo, da je ponudbe na trgu navtike, športnih rekvizitov in opreme ter luksuznih proizvodov ogromno,« nam je ob tem povedala Deja Erjavec, vodja dogodkov in marketinga v Marini Portorož.

Letošnji sejem pa poleg omenjenega programa zaznamujejo tudi razstavljalci s področja karavaninga in glamuroznega kampiranja (glampinga), posebej pa velja omeniti tudi bogato obsejemsko dogajanje s pestrim spremljevalnim programom. Že danes bodo tako poleg vsega naštetega obiskovalci lahko spremljali posebno modno revijo, na sporedu bodo nagradna igra, glasbeni festival Marina Music fest ter koncerta Saša Gačnika - Svarogova ob 22. uri in Vlada Kreslina uro kasneje. Jutri bo poleg popoldanske modne revije in nagradne igre večer ob 20. uri popestril polfinale izbora za miss Slovenije 2019, zatem pa bosta še koncerta Helene Blagne in Tanje Žagar, medtem ko bo v nedeljo med 10. in 14. uro na voljo brezplačno jadranje, sledilo pa bo tekmovanje v mešanju koktajlov. Skratka, v vsakem primeru bo zelo pestro, sicer pa bo sejem svoja vrata vsak dan odprl ob 10. uri in jih zaprl ob 18. uri (z izjemo sobote, ko bo odprt uro dlje), čemur bo seveda sledil že omenjeni dodatni program. Cene dnevnih vstopnic se začnejo pri 13 evrih.

Reportažo s sejma Nautica Marina Portorož bomo objavili v sobotni prilogi Svet vozil. sv