Khademova in njen trener Mahyar Monshipour sta se nameravala po zgodovinskem dvoboju v Franciji vrniti v iransko prestolnico. 24-letna prva iranska boksarka, ki v Teheranu dela kot fitnes trenerka, v ringu proti Anne Chauvin ni nosila tradicionalnega pokrivala, poleg tega pa je bila v kratkih hlačah in majici, kar ni v skladu z islamski predpisi v Iranu.

»Dvoboj je bil uraden, povsem v skladu s pravili v Franciji,« je Khademova povedala za revijo L'Equipe, »toda nosila sem kratke hlače in majico brez rokavov, kar je popolnoma normalno, sem pa s tem kršila pravila svoje domovine. Nisem nosila hidžaba, treniral me je moški, nekateri tega ne odobravajo«.

S strani Irana ni bilo takojšnjega odgovora, iranska boksarska zveza pa je kasneje naredila korak nazaj in se distancirala od svoje boksarke. Predsednik zveze Hossein Soori je dejal, da Khademova ni registrirana pri iranski zvezi in »da so v očeh zveze vse njene aktivnosti njena zasebna dejanja«.

Monshipour je novico o nalogu za aretacijo prejel prek sms sporočila, iranska boksarska zveza pa je zanikala možnost aretacije. 24-letna Teherančanka ima sicer dvojno, francosko-iransko državljanstvo, po prihodu v domovino pa je nameravala izvajati tečaje boksa. »Želim napredovati, kolikor je možno, doseči, kolikor le lahko, in s tem ostalim Irankam pokazati, da se lahko ukvarjajo tudi s tem športom.«

Iranke se sicer ukvarjajo s številnimi športi, od ragbija, atletike do taekwondoja, pri čemer morajo spoštovati islamska pravila oblačenja. To pomeni, da so jim določeni športi manj dostopni, a se tudi na tem področju krovne zveze odločajo za spremembe pravil, ki rušijo tovrstne ovire in omogočajo participacijo ne glede na družbene okoliščine.