Na Dnevniku smo pisali, kako je nekdanji svetovni prvak v mešanih borilnih veščinah Conor McGregor presenetil z odločitvijo, da odhaja v pokoj. Tega sicer ni storil prvič. Očitno pa tudi v času neaktivnosti ostaja zvest svojemu vzdevku. Kontroverzni Irec je namreč tvitnil montažo fotografije poroke aktualnega svetovnega prvaka Habiba Nurmagomedova in njegovo ženo primerjal z brisačo.

Dagestanski orel je sporočilo irskega soborca označil za islamofobno, saj da s sporočilom »žali religijo kot tako«. McGregor, ki je medtem svoj tvit že umaknil, je nato k temu pristavil: »Vse vere želijo iz nas potegniti najboljše. To je en svet, en svet za vse. Se vidiva v oktagonu.« Zadnje je voda na mlin ugibanjem navijačev, ki menijo, da je bila novica o upokojitvi le še ena v vrsti Irčevih potegavščin. Pred tem se je namreč govorilo o povratnem dvoboju šestega oktobra v Las Vegasu.

Šef UFC-ja Dana White je medtem že komentiral situacijo. »Situacija je presegla nivo, ki je še sprejemljiv. Zaradi tega smo že stopili v stik z ekipama obeh borcev, z namenom internega reševanja konflikta,« povzema njegove besede BBC. UFC ima zagotovo veliko razlogov, da Rus in Irec svoje spore rešujeta znotraj kletke, saj sta lani podirala rekorde spletno kupljenih vstopnic, za tovrsten ogled se je odločilo plačati kar 2,4 milijona športnih navdušencev.