»Rad bi sporočil, da se poslavljam od športa z uradnim nazivom MMA. Vsem svojim starim kolegom želim vse najboljše v tekmovanjih. Sedaj se pridružujem svojim nekdanjim borcem, ki so se že upokojili,« je na twitterju zapisal Conor McGregor, ki ga mnogi poznajo predvsem po dolgem jeziku in številnim kontroverznostim izven ringa.

Tako je nazadnje časopisne stolpce polnil ta mesec, ko je na Floridi pred nočnim klubom napadel enega svojih oboževalcev in bil zaradi tega aretiran, za rešetkami pa je pristal tudi leta 2017 v New Yorku, ko je napadel avtobus z nekaterimi tekmeci iz mešanih borilnih veščin.

Za irskega borca, ki je osvojil tudi naslov svetovnega prvaka in med drugim v ring stopil z enim najboljših boksarjev vseh časov Floydom Mayweatherjem, to ni prvo slovo od športa. Podobno sporočilo o umiku iz ringov je namreč na twitterju zapisal že pred tremi leti, a si nato premislil. »Odločil sem se, da se upokojim mlad. Hvala za sir. Se vidimo.«

Odločitev o njegovem slovesu je presenetila številne, saj je 30-letnik še nedolgo nazaj v javnosti razlagal, da se dogovarja za povratni dvoboj s Habibom Nurmagomedov, do katerega naj bi prišlo šestega oktobra v Las Vegasu. Številni zato verjamejo, da gre le še za eno v vrsti njegovih potegavščin.