Minuli konec tedna se je v Srbiji začela končnica nogometnega prvenstva. V ligi za prvaka sta se srečali prvouvrščeni moštvi – Crvena zvezda in Radnički. Čeprav so pred tekmo v obeh taborih napovedali spektakel in naskok na tri točke, pa so se na koncu veselili zgolj Beograjčani. Po zmagi s 3:0 njihova prednost na vrhu zdaj znaša sedem točk.

»Prvenstvo še ni odločeno. Konec sezone bo šele po zadnji tekmi proti Napredku. V igri je še veliko točk in v vsakem dvoboju moramo imeti tak pristop kot proti Radničkemu. Čaka nas še gostovanje pri Čukaričkem, nato sledi derbi s Partizanom in polfinale pokala… To so pravi izzivi, dokler ne zmagamo tudi matematično, še nismo prvaki,« je bil vesel šestindvajsetletni vezist Crvene zvezde Branko Jovičić. Pohvalil je tudi goste iz Niša, češ da so zasluženo na drugem mestu prvenstvene lestvice. Zadovoljen je bil tudi njegov soigralec Filip Stojković: »Zmaga na tej tekmi je pokazala, da ni zgolj slučaj, da v slabih dveh letih nismo izgubili v domačem prvenstvu. Zdaj je naš cilj jasen: osvojiti naslov prvaka brez izgubljene tekme,« je dejal desni bočni branilec beograjskega kluba.

Na Hrvaškem lahko Dinamo naslov prvaka osvoji že v soboto na gostovanju pri Slavenu v Koprivnici. V primeru poraza pa bi modrim lahko na pomoč priskočili rivali iz Hajduka, ki gostijo Rijeko. Vse bolj zanimivo pa je tudi v BiH, kjer se je razlika med Sarajevom in Zrinjskim zmanjšala na le štiri točke.