»Na peklenskem vlaku, kot smo go poimenovali ter na katerega smo postavili koš in mali trampolin, smo izvajali akrobacije in gimnastične točke, na poti od Novega mesta do Kamnika. Ustavili smo se osemkrat in na vsaki postaji izvedli poseben nastop,« je pojasnil član skupine Marko Knafelc.

Povedal je še, da so za predstave v Hali Tivoli prodali že več kot 3000 vstopnic. Tam bo kaj videti. »To bo adrenalinski spektakel, eden največjih akrobatskih cirkus pri nas doslej, na katerem bo nastopilo več kot 40 artistov,« je na kratko opisal sogovornik.

Lani na Kitajskem 132 nastopov

Naj spomnimo, da je Dunking Devils akrobatska skupina, ki je lani na Kitajskem gostovala dva meseca in imela 132 nastopov in katere največji užitek je podirati svetovne rekorde. Lani so njeni člani med drugim postavili Guinnessov rekord v najdaljšem zabijanju s trampolina, leto prej v najvišjem zabijanju s premetom. 110. obletnico Bohinjske železniške proge so obeležili z norim zabijanjem na premikajočem se vlaku čez Solkanski most, skoraj 40 metrov nad rečno gladino.

Skupino so uradno ustanovili pred desetimi leti, čeprav so brez pravega imena nastopali že kakšno leto prej. Zgodba je navdušujoča. Z moštvenim duhom, trmoglavostjo in željo po nastopanju so počasi gradili ime, tako da jih danes vabijo na vse konce sveta. Z dogodkom v Hali Tivoli pa želijo med drugim domačemu občinstvu pokazati, kdo so Dunking Devils danes.

Promocijo majskega spektakla so zastavili široko in pompozno. Med drugim so se povezali z Nedeljskim dnevnikom, v katere z nagradnim vprašanjem vabijo bralce na žreb, v katerem podeljujejo sto nagrad.