Po zabijanju na drvečem vlaku in brezstičnem plačevanju pod Solkanskim mostom verjetno marsikdo misli, da so svetovno znani akrobati Dunking Devils iz rokava stresli že vse nore ideje. Z najnovejšo epizodo svoje nove spletne serije DD Squad pa so te dni dokazali, da vragolije nadaljujejo.

Adrenalinska serija, ki je na trenutno najhitrejše rastočem družbenem omrežju tiktok dosegla že več kot deset milijonov ljudi, je že postregla z dvema epizodama, tokratni vrtoglavi podvig pa presega vse meje. Akrobatske vragolije so fantje ponesli visoko v zrak in z žerjava 30 metrov nad tlemi obesili največji trampolin na svetu, ki jih je pognal tudi do deset metrov v zrak. Izvajali so vrteče salte in skoke 40 metrov nad tlemi.

Največji trampolin na svetu je v celoti slovenska zamisel, ki se je v glavah članov Dunking Devils porodila že pred leti. Izvirno idejo, ki je zajemala postavitev mreže med štiri mogočna drevesa, so nadgradili in dvignili še stopničko višje. V želji, da bi vragolije ponesli v zrak, so fantje samostojno zasnovali in sestavili okvir iz aluminijastih stebrov, nato pa ogromno konstrukcijo obesili z žerjava. Gradnja trampolina, ki je meril 12 krat 12 metrov, je trajala dva dni, zanj pa so porabili 36 najlonskih zategovalnih trakov, 300 jeklenih vzmeti, 50 metrov verige in 50 metrov jeklenice.

Izkušnja, ki so jo vsi sodelujoči doživeli prvič, jih je tako navdušila, da si želijo poleti 2020 največji trampolin na svetu postaviti tudi v Ljubljani.

Maks Veselko, akrobat Dunking Devils, je komentiral takole: »Občutek, ko praktično lebdiš 40 metrov nad tlemi, od katerih te loči le nekaj tankih vrvic, spletenih v mrežo, je neopisljiv. Na začetku telo doživi šok, a se sčasoma privadi na nenehno gibanje žerjava in odbijanje mreže, ki valovi pod skoki akrobatov.« Povedal je še, da so pospeški, ko te mreža izstreli, vrtoglavi, let po zraku pa čisti užitek. »Vrhunec celotne dogodivščine je seveda trenutek, ko odletiš več kot deset metrov visoko in se zaveš, da si pravzaprav kar 40 metrov nad tlemi.«

V omenjeni spletni seriji, ki je na platformi youtube zaživela pred slabim mesecem, so DD Squad postregli že z dvema epizodama, ki so jih pospremili tudi z utrinki s snemanj. Medtem ko epizode prikažejo vrhunec posamičnih akrobatskih trikov, fantje v vlogu gledalce popeljejo na dogodivščino ter prikažejo celoten potek postavitve in izvedbe svojih podvigov.

Gledanost serije na youtubu vztrajno narašča, največji uspeh pa žanjejo kratki izseki iz epizod in zakulisja na tiktoku. Ti so zgolj v zadnjem mesecu dosegli že več kot deset milijonov gledalcev.