Zdaj 56-letni poslovnež, lastnik moštva Charlotte Hornets, ki je s Chicago Bulls osvojil šest šampionskih prstanov v ligi NBA (1991-1993, 1996-1998), je prejel 73 odstotkov glasov vprašanih igralcev NBA, da je »najboljši igralec, ki je kadarkoli obstajal v športu«.

Jordan je bil eden najučinkoviteje trženih športnikov svoje generacije in ključni dejavnik pri popularizaciji lige NBA po svetu v osemdesetih in devetdesetih letih dvajsetega stoletja.

Portal The Athletic je raziskavo izpeljal med 16. marcem in 1. aprilom med 127 igralci v ligi NBA.

LeBron James, za katerem je sezona za pozabo v vrstah Los Angeles Lakers, je prejel 11,9 odstotka glasov, nekdanji zvezdnik jezernikov Kobe Bryant pa je na tretjem mestu z 10,6 odstotka glasov.

Največ vprašanih, 44,3 odstotka, je tudi prepričanih, da je zvezdnik ekipe Houston Rockets James Harden tudi letos najbolj upravičen do naslova najkoristnejšega igralca rednega dela lige NBA (MVP). Harden je to lovoriko prejel že konec minule sezone 2017/18. Na drugem mestu je prvi igralec Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo s prejetimi 38,9 odstotka glasovi, tretji je Paul George (Oklahoma City Thunder) z 12,7 odstotka glasovi.

Grk Antetokounmpo je bil v ospredju pri vprašanju, koga bi, če bi imeli seveda to možnost, povabili kot prvo izbiro v idealno začetno peterko idealne nove franšize v ligi NBA. Grka je na prvo mesto postavilo 36,4 odstotka vprašanih udeležencev anonimne ankete. Na drugem mestu je košarkar New Orleans Pelicans Anthony Davis (10,4 odstotka), tretji z 8,8 odstotka glasovi pa je Kamerunec Joel Embiid, ki igra za Philadelphia 76ers.