Dražbena hiša Heritage Auctions je na dražbi ponudila dres Michaela Jordana, ko je še nastopal za Univerzo v Severni Karolini v severnoameriški univerzitetni ligi NCAA. Z dresom svetlo modre barve z belo obrobo in številko 23 ter napisom Jordan je ta sloviti ameriški košarkar osvojil naslov igralca lige NCAA leta 1983, Jordan pa je majico nosil na marčni naslovnici revije leta 1983.

Kot je poročala nemška tiskovna agencija dpa, gre za največji iztržek za prodajo katerega koli kosa oblačil, ki jih je v svoji tekmovalni karieri nosil Air Jordan. Prvič so ga ponudili že na dražbi leta 1999 in ga tedaj prodali za 63.500 dolarjev.

Dres je bil prodan v sklopu dražbe spomladanskega športnega kataloga Heritage, kupec kosa športne zgodovine severnoameriške košarke pa je želel ostati anonimen. Na dražbi so bili med drugim ponujeni tudi košarkarski čevlji Dream Team Nike Scottieja Pippena, čelada Michigan Wolverines, ter šahovska miza iz leta 1972, ki sta jo Bobby Fischer in Boris Spaski uporabljala v slovitem šahovskem dvoboju, sredi hladne vojne med ZDA in Rusijo.

Sicer pa ne gre za najdražji dres, ki je bil prodan na dražbi. Ta status ima še vedno dres Babea Rutha, legendarnega igralca baseballa pri New York Yankees, ki so ga leta 2019 prodali za kar 5,64 milijona dolarjev.