Kako sprevržen in sovraštva poln lahko kaj hitro postane »ljubezenski« odnos, kaže danes razkrita zgodba o umoru, ki se bere kot kriminalka s primesmi grozljivke. Za 32-letnim Jonasom M., ki prihaja iz mednarodno cenjene zdravniške družine, se je konec februarja letos izgubila vsaka sled. Telefon je zvonil v prazno, na spletnih družbenih omrežjih ni bil dosegljiv. Iz pekla nevednosti je družino po 36 dneh »rešila« novica o njegovi smrti, a jih je v nov krog žalosti, tragedije in nerazumevanja popeljala informacija, da je bila njegov rabelj 27-letna Szilvia P. Ženska, ki jo je ljubil.

Dvojica se je na Dunaju spoznala šele lansko jesen. Tja se je Jonas iz Tunizije, od koder naj bi prihajal in kjer še vedno živi njegova družina, preselil že pred časom. S Szilvio sta se kmalu vselila v skupno stanovanje, imela sta se rada. 24. februarja sta se med zajtrkom grozovito sprla. Szilvia je v besu pograbila kuhinjski nož, zamahnila v smeri svojega fanta in ga zabodla. Jonas je umrl, mlado dekle pa si je izbralo najbolj krvavo možno pot iz stiske. In ravno odločitve, ki jih je sprejela po sprva morebiti povsem nesrečnem slučaju, so jo pripeljale za rešetke.

Kupili premalo kisline

Szilvia je po navedbah avstrijskega brezplačnika Heute truplo svojega partnerja razkosala. Odrezala je glavo, roke in noge, jih spravila v kovčke, ter jih v izposojenem avtomobilu odpeljala domov na Madžarsko. Tam jo je čakala mama Andrea, ki ji je 27-letnica pred tem že zaupala celo zgodbo. Hitro sta skovali načrt in se lotili dela. 51-letnica je v trgovini z gradbenim materialom kupila deset litrov solne kisline, s katero sta nato skušali uničiti truplo. Nevajena tovrstnih nakupov in opravil je dvojica očitno kupila premalo kisline, zato sta se lotili načrta B. Že deloma razkrojeno truplo sta zapakirali v več vreč za smeti ter jih odvrgli v namakalni kanal v kraju Jaszalsoszentgyörgy, okoli 350 kilometrov od Dunaja. Po navedbah Heute jima gnusno delo ni pokvarilo apetita, ravno nasprotno. Na poti domov, kjer je 27-letnica še več kot mesec dni po umoru živela na svobodi, sta si privoščili hamburger.

Mesec dni zatem, ko sta se znebili trupla, je skupina dečkov med kolesarjenjem odkrila eno od rok, ki je štrlela iz vreče. Zraven naj bi bile tudi brisače iz enega od dunajskih hotelov. S pomočjo Europola so policisti hitro identificirali truplo, pri čemer jim je najbolj pomagala tetovaža škorpijona, Szilvio in Andreo pa so prijeli takoj zatem, ko se je preiskovalcem s podatki oglasil še prodajalec solne kisline. »Vse priznam,« krivde po poročanju avstrijskih medijev potem ni več skrivala 27-letnica. Policistom je povedala celo zgodbo in jim celo pomagala pri rekonstrukciji zločina.

Za zdaj ni jasno, kje bodo mladenki sodili, čeprav se je umor zgodil v prestolnici Avstrije. Osumljenka je namreč madžarska državljanka, na madžarskih tleh pa so bila prav tako zagrešena kazniva dejanja.