»Videti je bilo lahko, pa ni bilo tako na progi. Že ko sem videl skupino je bila zelo močna za kvalifikacije EP. A sem tako dobro pripravljen, da sem vedel, da mi to ne bi smelo delati težav. Bil je to kar kontroliran tek. Želel sem si sicer priti med prva dva že po prvem krogu, vendar se na tekmi vedno ne izide vse tako kot načrtuješ,« je po prvem slovenskem nastopu na tem EP dejal Janežič.

»Sedaj, takoj po teku, se ne počutim zelo močnega, kar utrujen sem. Potrebna bo dobra regeneracija po kvalifikacijski tekmi. Spočiti se moram pred večernim polfinalom. Sem pa že malo pred koncem, v samem zaključku kvalifikacij, spustil ritem, da sem malo privarčeval moči. Dobil sem tudi ugodno peto progo, sprva so mi dodelili četrto. Tako da je prvi tek opravljen tako, kot sem si želel,« je nato še dodal 23-letni Janežič.

Anita Horvat se je v isti disciplini kot Janežič uvrstila v polfinale, ki bo danes ob 21.36. V prvi skupini je bila druga s 53,53 sekunde in se je po mestih uvrstila v nadaljevanje.

Poleg Janežiča in Horvatove bodo iz osemčlanskega slovenskega zastopstva na Škotskem danes v kvalifikacijah tekmovali še Maruša Černjul ob 20. uri v skoku v višino, Maruša Mišmaš ob 20.10 na 1500 m in Žan Rudolf ob 21.20 na 800 m.