Dončić je moral po All Star vikendu zaradi težav z gležnjem spustiti prvi dve tekmi svojega moštva proti Denver Nuggets in Utah Jazz. Na veliko sceno je stopil šele na gostovanju v Los Angelesu pri ekipi Clippers. Dončić je takoj prikazal fantastično predstavo, bil najboljši posameznik Dallasa, žal pa tudi četrti trojni dvojček v sezoni ni bil dovolj, da bi ekipa iz Dallasa prekinila niz petih zaporednih porazov. Dončić je odlično razpoloženje prikazal že na ogrevanju, ko je za trenutek zapustil ogrevanje in stopil v kader televizijske mreže FOX in se pošalil z novinarjem.

Po odlični predstavi na tekmi, kjer je bila edina črna pika njegove igre devet izgubljenih žog, je bil Dončić kljub porazu dobro razpoložen. Ponovno je pokazal, da je velik človek in četudi ne mara porazov, se po njih obnaša dostojanstveno. Tokrat je osrečil mladega navijača, ki se bori z zahrbtno boleznijo. Po koncu tekme je pristopil do njega, si sezul svoje športne copate, jih podpisal, nato pa podaril mlademu navijaču. Čudovit prizor, ki uresničuje slogan lige NBA »This is why we play« (zaradi takih trenutkov igramo košarko).

Dončić, ki bo jutri praznoval 20. rojstni dan, je na tekmi z Los Angeles Clippers dobil predčasno darilo. Kratek pogovor in nekaj slik za spomin je opravil s svojim idolom, upokojenim boksarjem Floydom Mayweatherjem. Ta je med drugim Luki dejal, da je nekoč košarko igral tako kot Dončić, ta pa ga je povabil na izziv v živo.