Dončič se je vrnil po dveh tekmah odsotnosti zaradi poškodbe desnega gležnja, vendar je ni mogel preprečiti petega poraza Dallasa v nizu. Na drugi strani je za domače Montrezl Harrell dosegel rekord kariere z 32 točkami, Lou Williams jih je dodal 21, Danilo Gallinari pa 20. Na drugi strani je Dwight Powell zbral 24 točk, Tim Hardaway Jr. pa 20.

Dončić, v četrtek bo napolnil 20 let, je po tekmi podaril boksarski legendi Floydu Mayweatherju podpisan dres s svojo številko. Še pred tem, devet sekund pred koncem tekme, je trener Clippers Doc Rivers pograbil mikrofon uradnega napovedovalca in pozdravil zvezdnika gostov Dirka Nowitzkega, ki so ga verjetno na zadnji tekmi s Clippers gledalci nato glasno pozdravili. Nemec je tekmo končal z 12 točkami.

Dončić je s trojko v tretji četrtini izenačil izid na 78:78, Harrell in Williams sta nato skupaj dala 12 od zadnjih 15 točk Clippers v predzadnji tretjini za vodstvo z 91:88, ki so ga domači v začetku zadnjega dela igre povišali na devet točk. S sedmimi zaporednimi točkami je Dallasu nato uspelo znižati na 103:105, Clippers pa so z delnim izidom 11:5 tekmo dokončno prevesili v svoj prid za vodstvo s 116:108, ko so tri trojke v nizu sprožili Williams, Patrick Beverley in Harrell.

Dallas je izgubil petič zapored in je ostal pri 26 zmagah, s 34 porazi pa je na 13. mestu na zahodnem delu lige. San Antonio ima na osmem mestu, ki kot zadnje vodi v končnico, 33 zmag in 29 porazov. San Antonio je tokrat visoko izgubil na gostovanju z Brooklyn Nets s 85:101.

sad

Miami Heat je doma izgubil dvoboj z najslabšo ekipo lige Phoenix Suns s 121:124. Goran Dragič ni bil v začetni peterki gostiteljev, je pa v 23 minutah dosegel 10 točk in štiri podaje. Dragić je igral drugič v dveh dnevih in po premoru zaradi poškodbe kolena, pred tem je slovenski organizator igre nazadnje igral 7. decembra lani. Phoenix je slavil šele dvanajstič v sezoni, najdaljši niz porazov v zgodovini kluba se je končal s prvo zmago po 12. januarju.

»Bili smo obupani, res smo si izjemno želeli zmage. Nismo prišli v Miami le igrati, prišli smo po zmago in vesel sem, da smo jo dosegli,« je dejal nekdanji slovenski selektor in sedaj trener Suns Igor Kokoškov. Njegova ekipa je zadnja na lestvici, ob 50 porazih je prišla do dvanajste zmage v sezoni. Dosegla jo je v izenačeni končnici, ko je Miami vodil s 121:120 in je bilo le še 18 sekund do konca. Devin Booker je nato izsilil osebno napako in zadel oba prosta meta (122:121). Dwyane Wade in Bam Adebayo nista bila uspešna v zadnjem napadu domačih in Kelly Oubre Jr. je z linije prostih metov potrdil nenadejano zmago Phoenixa.

sdf

James Harden je zgrešil vseh 10 poskusov za tri točke in končal z 28 točkami, s tem pa se je končal njegov niz 32 zaporednih tekem, na katerih je igral in dosegel več kot 30 točk. S Houston Rockets je ugnal Atlanto Hawks s 119:111. Na prejšnji tekmi ob zmagi nad Golden State Warriors ni igral zaradi bolečin v vratu, tudi pred tokratno tekmo pa je potožil, da še vedno ni povsem zdrav. Njegov niz tekem s 30 ali več točkami je drugi najdaljši v zgodovini NBA po 65 tekmah, ki jih je s tem izkupičkom zabeležil legendarni Wilt Chamberlain.

Memphis Grizzlies je s 110:105 odpravil Los Angeles Lakers, za katere je LeBron James dosegel trojni dvojček, a je zadel le osem od 23 poskusov iz igre. Kljub temu se je s 24 točkami, 12 skoki in 11 podajami vpisal v zgodovino kot prvi igralec v zgodovini NBA, ki je med prvo deseterico na večni lestvici strelcev (5.) in podajalcev (10.). A se kaj lahko zgodi, da bo ostal brez končnice, saj je njegova ekipa 11. na zahodnem delu.

Klay Thompson (26 točk), DeMarcus Cousins (24) in Kevin Durant (20 točk, sedem podaj) so vodili branilce naslova Golden State do zmage nad Charlotte Hornets s 121:110 in nadoknadili slab večer zvezdnika Stephena Curryja, ki je ob vrnitvi v svoje rojstno mesto 16 točk zadel le s štirimi zadetimi trojkami iz 14 poskusov.