Slovenski glasbenik Žan Tetičkovič je na svojem profilu na facebooku zapisal, da ga je v križišču Levarjeve ulice in Ceste dveh cesarjev danes dopoldne napadel zamaskirani neznanec z nožem. Dogodek je v angleščini (Tetičkovič večino časa ustvarja v ZDA) opisal kot »besni pregon«, po njegovi oceni pa naj bi imel napadalec v rokah polmetrski nož.

»Če ne bi bil v svoji tekaški opremi in nekdanji sprinter, verjetno (zagotovo) ne bi zdaj mogel pisati tega. V New Yorku v 8,5 letih nisem doživel česa podobnega. Noro,« je zapisal Tetičkovič in na vprašanja prijateljev pojasnil, da ni imel občutka, da bi šlo za potegavščino.

Zapis je nato umaknil in pojasnil, da je sredi snemanja novega albuma, zato potrebuje mir. Tudi nam ga ni uspelo priklicati. »Zadeva je bila seveda takoj prijavljena policiji in oni so tudi edini, s katerimi bom komuniciral v zvezi s tem, kar se mi je zgodilo zjutraj. Temu primerno je bila tudi izbrisana objava, ki je bila namenjena seveda kot opozorilo vsem, ki bi bili v tem okolišu. Hvala za razumevanje,« je še pojasnil Tetičkovič.

Na ljubljanski policijski upravi so nam potrdili prejem prijave. Prijavitelj jih je poklical ob približno pol enajstih dopoldne in v operativno-komunikacijskem centru so na kraj poslali patruljo. Konkretneje pa se jim s Tetičkovičem do danes popoldne še ni uspelo pogovoriti. »Ob prijavi je bila takoj pregledana okolica, vendar oseba danega opisa ni bila izsledena. Policisti s prijaviteljem do tega trenutka še niso uspeli govoriti, saj ga ne morejo priklicati na telefon,« nam je danes popoldne pojasnila tiskovna predstavnica ljubljanski policistov Nataša Pučko in dodala, da na glede na to policisti nadaljujejo preiskavo in zbiranje obvestil.