Vikend zvezd je v Severni Ameriki velik šov in zabava za gledalce. Del velikega spektakla je bil prvič v svoji karieri tudi 19-letni Ljubljančan, ki se je dodobra vživel v vlogo. Tekmo vzhajajočih zvezd je Dončić igral ozvočen, kar je omogočilo še dodaten vpogled v to, kako Dončić uživa na igrišču in dogodku.

Za gledalce je bila zelo zanimiva naveza Dončić-Nowitzki, ki se je tokrat znašel v vlogi trenerja. Mladi Ljubljančan in izkušeni Nemec se očitno zelo dobro razumeta, med seboj sta se pomerila v več različnih izzivih. Tako sta se med tekmovanjem prikazala na velikem ekranu, ko sta se pomerila v poznavanju glasbe.

V tem izzivu je bil vsekakor boljši Nowitzki. Sta se pa košarkarja Dallasa zelo dobro ujela pri prepoznavanju besed.

Nemec pa je bil do Slovenca malenkost manj prizanesljiv v vlogi trenerja, kjer ga je okaral pred vso slačilnico.

Luka Dončić na sami tekmi vzhajajočih zvezd ni bil v ospredju, dosegel je 13 točk, devet podaj in pet skokov, mu je pa uspelo prikazati svoj značilen met za tri točke iz koraka nazaj.

Na spretnostnem izzivu vse stavil na met iz sredine

Poleg nastopa na tekmi vzhajajočih zvezd se je Dončić konec tedna pomeril še v spretnostnem izzivu. Tudi na tem tekmovanju se je vidno zabaval, gledalce pa želel navdušiti z meti s sredine igrišča. Na njegovo žalost so bili ti neuspešni in Dončić je izpadel v polfinalu.

Je pa bil s takšnim metom uspešen na ogrevanju pred tekmo mladih zvezd. Z zadetkom s sredine si je za povrh še malenkost napolnil svojo denarnico, saj je bil v svoj met tako prepričan, da je z enim izmed trenerjev sklenil stavo.

Dončić se je vse do zadnjega v medijih pojavljal tudi kot najbolj vroč kandidat, da bi na osrednjem dogodku zamenjal poškodovanega Anthonya Davisa. Na žalost vseh navijačev Dončića do zamenjave ni prišlo, saj poškodba Davisa ni bila prehuda in je vseeno za pet minut stopil na parket na osrednjem dogodku.