Začelo se je z novim, že tretjim trojnim dvojčkom v sezoni proti ekipi iz Charlotta, ki je gostovala v American Airlines Centru. Dončićevo odlično statistiko je pokvaril le malo slabši met iz igre, sicer pa je prikazal zelo raznovrstno igro. Zadel je težke mete, gledalce v dvorani na noge spravljal z atraktivnimi preigravanji in podajami.

Najslabšo predstavo je ekipa Dallasa prikazala na naslednji domači tekmi proti Milwaukeeju. Dončić je bil sicer z dvajsetimi doseženimi točkami prvi strelec svoje ekipe, vendar je z vrhunskimi potezami večera prednjačil igralec gostov in eden najresnejših kandidatov za naziv MVP rednega dela Giannis Antetokounmpo.

Jeza kljub temu, da je odločil tekmo

Sledila je še tretja domača tekma, v goste pa so prišli košarkarji Portland Trail Blazers. Na tekmi, na kateri so bili igralci Dallas že v izgubljenem položaju, je Dončić poskrbel, da so se vrnili v igro in tekmo v napeti končnici tudi dobili. Dallas je še pred začetkom zadnje četrtine zaostajal za 13 točk in nič ni kazalo na uspeh domačih. Nato pa je žogo v svoje roke prijel Dončić in samo v zadnji četrtini dosegel 13 točk od skupno 28. Dosegel je zadnjih pet točk svoje ekipe, ki je slavila z rezultatom 102:101, Luka pa se je sam nase jezil, ker dobrih 10 sekund pred koncem tekme ni zadel težkega meta za tri točke, s čimer bi odločil tekmo, tako pa je imel Portland še napad za zmago. Vseeno pa bi moral Luka biti zadovoljen, saj mu je pred tem uspel fantastičen prodor, ko je zadel polaganje navkljub prekršku gostujočih košarkarjev.

Odlični zaključek Dončića je navdušil tudi številne slovenske navijače, ki se vse pogosteje odpravljajo na ogled tekem v Dallas. Tokrat jih je bilo v dvorani okoli 100.

Dončić na začetku pokazal Hardnu pravi »step back«, kasneje v obrambi izgubil ravnotežje

James Harden je bil do letošnje sezone znan po svojem metu iz koraka nazaj, sedaj pa z enakim, morda še bolj dodelanim, metom navdušuje Dončić. Njegovo moč je občutil tudi Harden, ko ni mogel zaustaviti meta Dončića v prvi četrtini.

Tako kot je Harden dobil lekcijo, je kasneje ta prišla tudi za Dončića. Letos smo že večkrat videli, kako so igralci, ki so pokrivali 19-letnika, izgubljali ravnotežje in se osmešili v obrambi. Tokrat pa je bil tarča izvrstnega preigravanja PJ Tuckerja prav Dončić, na njegovo srečo pa je Tucker nato žogo vrgel naravnost v stranski avt.

Pri Dončiću je treba biti pozoren tudi po sodnikovem žvižgu

Ljubljančan, ki se ob igranju košarke resnično zabava, kaže to na vsaki tekmi posebej. Dončić si želi doseči koš tudi po tem, ko sodnik zaradi prekrška prekine akcijo. Dončić se takrat znajde v težkem položaju, vendar mu vseeno velikokrat uspe doseči koš. Ti zadetki so velikokrat nevidni, zato vam tokrat na koncu predstavljamo dva, ki sta mu uspela proti Portlandu in Houstonu.