Medijske toplice so se v 90. letih ponašale z najdaljšim toboganom v Sloveniji ter olimpijskim in manjšima zunanjima bazenoma, v pripadajočih poslopjih pa so bili še hotel, restavracija in pokriti bazen.

Kopališče je nastalo na izviru termalne vode, ki ga je v svojih zapisih omenjal že Janez Vajkard Valvasor. Kompleks, ki se razteza na kar 24.000 kvadratnih metrih, zadnje desetletje, potem ko so ga lastniki zaradi izgube zaprli, žalostno propada. Tako bo še nekaj časa, saj se tudi na tretji javni dražbi ni pojavil niti en kupec.

Cena manjša za polovico, a še vedno previsoka

Spomnimo, da je predlog za začetek stečaja na sodišče vložila država, ki je od propadlega podjetja Hotel Medijske toplice neuspešno terjala nekaj deset tisoč evrov, največji upnik pa je bila Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB). Ta je dolgove terjala od znanega celjskega poslovneža Darka Zupanca oziroma njegove Poslovne skupine Zupanc (PZS), ki je bila večinska lastnica toplic.

Za paket, v katerega je poleg propadajočega zunanjega kopališča in hotelskega kompleksa zajetih še 17 parcel, propadlo zunanje kopališče in hotelski kompleks, je skušal stečajni upravitelj Igor Bončina na prvi dražbi iztržiti slabega 1,4 milijona evrov, na drugi dobrega 1,1 milijona evrov, na tretji pa le še slabih 679 tisočakov, kar je že kar polovico manj. A je tudi to očitno preveč, da bi se našel morebitni kupec, saj je dejansko objekt že tako uničen in izropan, da je tudi obnova močno pod vprašajem.

Nekateri Izlačani namreč menijo, da bi ga bilo bolje kar podreti in na njegovih temeljih postaviti kaj novega. Stečajni upravitelj bo v prihodnjih 90 dneh predlagal ločitvenim upnikom prodajo z nezavezujočim zbiranjem ponudb.