Bončina, ki bo datum javne dražbe določil prihodnji teden, je hotel Medijske toplice februarja letos skušal prodati tudi z zavezujočim zbiranjem ponudb z izklicno ceno 895.384 evrov, a je bilo zbiranje ponudb neuspešno.

Medijske toplice, ki zajemajo 24.000 kvadratnih metrov in so bile del Poslovnega sistema Zupanc, propadajo od leta 2009 in so v zelo slabem stanju. Hotel je v razsulu in izropan, prav tako bazeni, med drugim nekdanji notranji bazen z izvirom tople vode.

Po besedah Bončine je bilo podanih prek 17 kazenskih ovadb proti neznanim osebam zaradi odtujitve in poškodovanja tujega premoženja. Vse je uničeno, uporabna je še samo lokacija, je še dejal Benčina.

Trenutno kompleks začasno uporablja društvo za šport in rekreacijo Škorpijoni iz Hrastnika, ki je hkrati dolžno vzdrževati okolico.

Hotel Žonta, velikosti 2000 kvadratnih metrov, v lasti pa je podjetnika Marjana Žonte, se nahaja v središču Šentjurja. V zadnjem obdobju je tudi tarča vlomilcev. Za njegov nakup se zanima lastnik celjskega podjetja Vzdrževanja in obnova cest Roman Moškotevc.

V izjavi za medije je Moškotevc napovedal, da se bo dražbe udeležil, upa, da mu bo uspelo kupiti propadajoči hotel. Če ne, pa bom poplačan kot upnik, je dejal Moškotevc.

Po njegovih besedah je v hotelu možno ponuditi gostinsko ponudbo, primeren je tudi za stanovanjsko in trgovsko ponudbo.