Čeprav se Dallas Mavericks v letošnji sezoni končnica vse bolj izmika, pa razlogov za nezadovoljstvo v klubu nimajo. Za to gredo zasluge predvsem mlademu slovenskemu košarkarju Luki Dončiću, ki v svoji prvi sezoni v najmočnejši košarkarski ligi presega vsa pričakovanja. S svojimi predstavami med drugim ne navdušuje le navijačev, temveč tudi lastnika teksaškega kluba Marca Cubana, ki se je v intervjuju za Goldman Sachs pošalil na račun 19-letnika.

»Luka v življenju počne tri stvari – jé, igra košarko in igra računalniško igro Fortnite. Trudim se, da njegove prirotete ostanejo na pravem mestu.« se je na račun Dončića pošalil Cuban in mu namenil cel kup pohval: »Košarkar, ki smo ga izbrali na lanskem naboru, je nekaj posebnega. Star je komaj 19 let, a je že med najboljšimi v NBA. To je nekaj neverjetnega. Obenem je še zelo dober fant.«

Cubam je šel v nadaljevanju s pohvalami še dlje in Dončića primerjal celo z največjo legendo kluba Dirkom Nowitzkim. »Zelo sta si podobna. Oba sta Evropejca, oba imata edinstven in samosvoj slog ter v NBA prinašata nekaj drugačnega. Obenem sta še zelo dobri osebi. Dirk je krasen, je edinstven posameznik, Luka pa ima podobne lastnosti,« je še zatrdil prvi mož kluba, ki Dončića vidi kot naslednika odličnega Nemca.