»Zmagali smo, to je vse, kar šteje,« je dejal Dončić po tekmi, na kateri je v zadnji četrtini dosegel le en koš iz prostega meta, a je uspešno razigraval soigralce. Skupaj je imel Dallas, ki je vodil skoraj vso tekmo, kar 47,2 odstotni met za tri točke (17:36), Dončić in Tim Hardaway Jr (21 točk) sta jih zadela po pet, Finney-Smith (18 točk) pa štiri.

Clippers so v prejšnji končnici Dallas izločili iz boja za prvaka po šestih tekmah. »Upam, da bo tokrat drugače, res se nadejam, da bo tokratna zgodba povsem druga. Kar pozabil sem že, kako zabavno je igrati v končnici,« je dodal Dončić.

Dragić najboljši strelec

Košarkarji Miami Heat, podprvaki lanske sezone, pa so s porazom po podaljšku začeli dvoboj prvega kroga proti Milwaukee Bucks. Gostitelji so bili boljši s 109:107. Goran Dragić je bil prvi strelec Miamija s 25 točkami, 24 jih je dodal Duncan Robinson.

Dragić je zadel pet trojk iz desetih poskusov, iz igre pa je metal 10:17. Na drugi strani sta izstopala Khris Middleton s 27 točkami ter po šestimi podajami in skoki, ter Giannis Antetokounmpo, ki je dosegel 26 točk, 18 skokov in pet asistenc.

Končnico so začeli tudi igralci Denver Nuggets, ki so v Portlandu izgubili proti Trail Blazers s 109:123. Slovenski košarkar Vlatko Čančar pri gostih ni dobil priložnosti za igro.

Damian Lillard (34 točk) je vodil Portland Trail Blazers do zmage, na tej poti je zadel pet trojk, 19 od 40 tovrstnih poskusov so v točke pretvorili Blazers, od tega po štiri Carmelo Anthony in Anfernee Simons. Srb Nikola Jokić, ki kandidira za najkoristnejšega igralca lige v sezoni, je za Denver vpisal 34 točk, Michael Porter pa 25.

Brooklyn Nets so se po zaostanku za 12 točk v drugi četrtini pobrali in Boston Celtics ugnali s 104:93. Kevin Durant je bil prvi strelec tekme z 32 točkami in 12 skoki, za Nets jih je 29 dodal Kyrie Irving, 21 pa James Harden. Ta »velika trojica« je šele devetič v tej sezoni igrala skupaj zaradi poškodb in bolezni. Jayson Tatum je za Celtics prispeval 22 točk.