»To je ena izmed najbolj slavnih dvoran našega športa. Očitno je, da so ti navijači eni najboljših v ligi. Super je priti sem in narediti šov zanje,« je po tekmi dejal Harden, ki je postal peti igralec lige NBA, ki mu je uspelo več kot enkrat doseči 60 ali več točk. Največkrat je to uspelo Wiltu Chamberlainu, kar 32, ob njemu pa še Kobeju Bryantu, Michaelu Jordanu in Elginu Baylorju.

Harden je bil sicer precej slab izza črte, saj je zadel le pet od 20 poskusov za tri točke, je bil pa uspešnejši pri izvajanju prostih metov, zadel jih je 22 od 25. Ob koncu tekme je tudi nasprotnikom ukradel žogo in zadel zadnji koš na tekmi, ki je potrdil zmago Houstna. Enainšestdesetim točkam je dodal še 15 skokov, štiri podaje in pet ukradenih žog.

Miami, za katere zaradi poškodbe kolena še vedno ne igra slovenski organizator igre Goran Dragić, je izgubil z 99:111 na gostovanju pri Los Angeles Clippers, pri katerih je bil za zmago z 31 točkami najzaslužnejši Tobias Harris.

Tako Miami kot Dallas Mavericks s slovenskim čudežnim dečkom Luko Dončićem naslednja tekma čaka v noči na soboto. Miami bo gostoval pri Cleveland Cavaliers, Dallas pa bo gostil Detroit Pistons.

James Harden