Smith ml., ki je izpustil zadnjih šest tekem, je 17 točkam dodal še osem skokov in štiri podaje, DeAndre Jordan pa je proti svoji nekdanji ekipi, v Los Angelesu je odigral deset sezon, zbral 13 točk, 16 skokov in štiri blokade.

Blestel je tudi novinec Dončić, čeprav mu igra v prvem polčasu sprva ni stekla, zaradi česar je od jeze strgal dres. Je pa zato v zadnji četrtini dosegel ključni koš za Dallas in ga popeljal do tretje zmage na zadnjih desetih tekmah. Devetnajstletni Ljubljančan, ki tokrat ni bil razpoložen pri metu za tri (0/8), si je parket delil z 21-letnim Smithom v odločilnih 2:14 minute tekme in skupaj sta gostiteljem pomagala do tako želene zmage.

Štiridesetletni veteran Dirk Nowitzki, ki igra 21. sezono pri Dallasu, je odigral deset minut tekme in dosegel osem točk.

Naslednja tekma Dončića, ki ga je vodstvo lige NBA zaradi dveh tehničnih napak in brcanja žoge na tekmi proti Indiani že pred današnjim obračunom kaznovalo z 10.000 dolarji kazni, čaka v petek, ko bo s soigralci gostoval pri Detroit Pistons.

Russell Westbrook je dosegel svoj 14. trojni dvojček sezone, njegova ekipa Oklahoma City Thunder pa je nadigrala tekmece zahodne konference Portland Trail Blazers s 123:114. Westbrook je tekmo končal pri 29 točkah, desetih skokih in 14 podajah -, njegov moštveni kolega Paul George pa je bil prvi strelec s 36 točkami. Z zmago so se košarkarji Oklahome še bolj utrdili na tretjem mestu zahoda pred Portlandom.

Poleg Westbrooka in Georgea so vsi člani začetne peterke dosegli vsaj deset košev. Steven Adams in Terrance Ferguson vsak po 14, Jerami Grant 11, Dennis Schröder pa je s klopi vstopil v igro in dodal 13 točk.

»Pomembno je, da na vsaki tekmi dobro sodelujemo med seboj. Prav vsak član naše ekipe je pomemben za končni uspeh. V moštvu imamo veliko zelo obetavnih igralcev, zato se trudimo, da vsak dobi priložnost,« je po tekmi dejal Westbrook.

Strelsko breme pri Portlandu je spet padlo na ramena Damiana Lillarda, ki je zbral 34 točk, C.J. McCollum jih je dodal 31, Jusuf Nurkić pa 22.

Na vzhodu je Toronto vpisal še 36. zmago v sezoni, potem ko je s 120:105 v domači dvorani ugnal Sacramento Kings, čeprav je prvi zvezdnik ekipe Kawhi Leonard počival. Kyle Lowry in Fred VanVleet sta vsak k zmagi prispevala po 19 točk, Pascal Siakam pa jih je dodal 18.

Karl Anthony-Towns je dosegel 25 točk in 18 skokov za Minnesoto, ki je na tekmi zahodne konference s 118:91 premagala Phoenix Suns nekdanjega selektorja slovenske reprezentance Igorja Kokoškova. Sonca še naprej ostajajo trdno prikovana na zadnje mesto zahoda.