Logan Couture je potreboval novo palico za podaljšek. Ker je bil tako prepričan, da bodo morski psi doživeli nov poraz, je namreč malo pred koncem tekme zadrsal na klop in zlomil palico čez zaščitno ograjo. Nato se je ozrl nazaj na led in videl, da je le sekundo pred koncem tekme Evander Kane izenačil in gostom priigral podaljšek.

Le nekaj minut za tem pa je Hertl odločil tekmo v prid gostov, saj je zadel že po slabih dveh minutah igre v podaljšku in s tem pomagal San Joseju prekiniti niz treh zaporednih porazov. Gosti so prišli do zmage, kljub temu da se vratar Martin Jones tudi tokrat ni izkazal, saj je dopustil šest golov pri 39 strelih, a je vtis popravil z dvema odločilnima obrambama v podaljšku.

Branilci naslova v tekmovanju za Stanleyjev pokal pa so prvič po sezoni 2013/14, nazadnje ko se niso prebili v končnico, nanizali šest zaporednih porazov.

Ovečkinov hat-trick ni bil dovolj

Zvezdnik prestolnikov Aleksander Ovečkin je še naprej najboljši hokejist lige; tokrat je za hat-trick dosegel 34., 35. in 36. zadetek sezone. Po tekmi je za poraz okrivil dejstvo, da so gostitelji slabo odigrali zadnjih 20 sekund tekme, ko so morski psi iz igre potegnili vratarja.

»Zelo težak poraz je to za nas,« je po 23. hat-tricku v karieri dejal odlični ruski napadalec in dodal: »Na koncu tekme je bila moja napaka, ko sem preveč hitel. V takšnih položajih moramo igrati bolje.«

Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski hokejist Anže Kopitar, bodo počivali do 2. februarja, vmes bo tudi premor v ligi za tekmo zvezd All-Star. Nov cikel šestih zaporednih gostovanj pa bodo Kralji pričeli v New Yorku, ko bodo gostovali pri Islanders.