Dončić je proti Los Angeles Lakers, Phoenix Suns, Minnestoa Timberwolves in Golden State Warriors v povprečju dosegel 28 točk na tekmo in prikazal nekaj izjemnih potez. Njegove akcije se redno uvrščajo med najboljših 10 v posameznem krogu in tudi celotnega tedna.

Nov igralec, ki je izgubil ravnotežje ob preigravanju Dončića

Košarkarji Dallasa so bili sprva na tekmi proti Los Angeles Lakers povsem brez moči in na domačem parketu visoko izgubili. Luka Dončić je bil edini razpoloženi igralec domače ekipe in vse do tretje četrtine držal korak z gosti iz mesta angelov, ki pa so nato stopili na plin in brez Lebrona Jamesa zmagali s 107:97. Na drugi domači tekmi proti Phoenix Suns je Dončić, ki močno vodi na lestvici po številu doseženih točk med novinci, povsem zasenčil DeAndreja Aytona, ki je bil na naboru izbran kot prvi. Dončić v povprečju na tekmo doseže 20,19 točke, drugi pa je prav Ayton, ki dosega 16,61 točke na tekmo. Dončić je svojo ekipo popeljal do suverene zmage s 104:94.

Najboljšo predstavo je Dončić nato prikazal na gostovanju pri Minnesoti. Žal sta mu na zadnji tekmi, kjer bi še lahko postal najmlajši igralec v zgodovini lige NBA s trojnim dvojčkom, zmanjkala dva skoka do tega dosežka. Kljub temu pa je bila to tekma, na kateri je Dončić prikazal vse svoje znanje. Kako je v zadnji minuti z neverjetno trojko odločil tekmo, si je vsak pogledal že večkrat, marsikdo pa je spregledal neverjetno preigravanje, ko je Dončić iz ravnotežja vrgel Josha Okogieja.

Nad neverjetno predstavo slovenskega najstnika je bil navdušen tudi drugi slovenski košarkar v ligi NBA, Goran Dragić, ki je na twitterju zapisal: »Prelahko zate!!! Bravo.«

Nad samozavestjo Dončića je bil navdušen tudi znani novinar Marc Stein, ki je od Dragića želel izvedeti kaj več o predstavah slovenskega super dečka. »Rekel si nam, da je dober. Ampak tako dober?« je zapisal na Dragićevo časovnico. Ta pa mu je postregel z odgovorom: »Rekel sem vam, da je nekaj posebnega«.

Currya navdušil, Duranta ne

Dončić je novo vrhunsko predstavo prikazal proti Golden State Warriors. Kljub 26 točkam ni mogel preprečiti poraza svoje ekipe, saj je na nasprotni strani stal izjemno razpoloženi Stephen Curry, ki je Dallasu nasul kar 48 točk. Kako dober igralec je Dončić, pokaže tudi poteza Currya, ki je pred tekmo prišel pozdravit slovenskega košarkarja. Kot da bi že tedaj oba vedela, da bosta prikazala fantastično predstavo.

Malo manj pa je nad Dončićem navdušen Curryev soigralec Kevin Durant. Čeprav priznava, da je Dončić odličen igralec, pa mu očitno ni povsem po godu, da ga gledalci uvrščajo višje od njega na glasovanju za nastop na tekmi vseh zvezd. »Igra odlično košarko za 19-letnika, je odličen košarkar. Kar se tiče glasovanja za tekmo zvezd, ne vem, na njegovem mestu je veliko dobrih igralcev,« je dejal Durant.

Durant je očitno pozabil, kako si ga je slovenski košarkar privoščil ob koncu tretje četrtine, ko je zadel trojko kljub tesnem pokrivanju ameriškega zvezdnika.

Na All Star ga pošilja tudi Ilka Štuhec

Luka s svojimi predstavami v ligi NBA navdušuje številne znane osebe v Sloveniji. Med zadnjimi se je oglasila tudi alpska smučarka Ilka Štuhec, ki je na svojem twitter profilu pozvala vse, naj Luko Dončića izglasujejo za tekmo vseh zvezd.