Pred prireditvijo so povabljene mučila predvsem tri vprašanja, piše v novi številki Nedeljskega dnevnika: prvič, ali bo za športnika leta spet razglašen posameznik iz kolektivnega športa (lani Goran Dragić), po pričakovanju seveda Luka Dončić, drugič, ali Magic Luka pride na slovesnost, ki jo bosta vodila Ajda Smrekar in Saša Jerković, in tretjič, ali bo Jože Zidar, predsednik Društva športnih novinarjev Slovenije, združenja, ki dogodek organizira, s seboj pripeljal svojo mlado ženo, ob kateri zastane dih marsikateremu njegovemu kolegu.

Jožetova žena Ritah Aliguma je eksotična lepotica čokoladne polti in bleščeče belih zob, povrhu pa je še izjemno prijazna in elegantna dama. Slovenskim športnim novinarjem se v njeni bližini tresejo noge in roke, poviša se jim srčni utrip in rdečica zalije njihova lica. Upravičeno in opravičeno, saj Ritah ni zgolj krasotica supermanekenskih razsežnosti, ampak tudi izjemno bistra in cenjena športna novinarka in v svoji domovini Ugandi celo podpredsednica združenja tamkajšnjih stanovskih kolegov.

Naključje ali ne – prireditev Športnik leta 2018 bo potekala do dneva natančno tri mesece po tistem, ko sta si Jože Zidar, maja je srečal abrahama, in 18 let mlajša Ritah Aliguma dahnila usodni dan. Spomin na poročno slovesnost, ki je 19. septembra potekala na obali Viktorijinega jezera po starih ugandskih navadah, je še vedno močno živ. Res je bilo sanjsko, tako civilni kot cerkveni obred, ženin pa je ob tej priložnosti dobil celo novo ime – čisto preprosto se je Jože Zidar prevedlo v angleščino: Jose Mason. Da se lažje izgovori in razume tudi po svetu.

Kako smo šepetali konjem

Še več zanimivih člankov – denimo o tem, kako smo obiskali Kobilarno Lipico in šepetali konjem, kako varna je Slovenija pred morebitnim potresom, kako so prebivalci Babnega polja navajeni na mraz, kakšni so spomini skladatelja Urbana Kodra, avtorja znamenite glasbe za film Cvetje v jeseni, kaj danes počne nekdanji alpski smučar Andrej Miklavc… – pa v tokratni tiskani izdaji Nedeljskega dnevnika pri vašem prodajalcu časopisov.