Vodstvo Olimpije se je ostro odzvalo na obtožbe, da je v primerjavi z drugimi slovenskimi nogometnimi prvoligaši v privilegiranem položaju in da so njeni uspehi plod sodniških zarot. Nogometni zvezi Slovenije, Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije in domačim medijem je poslalo odprto pismo.

»Zdi se nam zaskrbljujoče in ponižujoče, da nekdanji sodnik brez pomislekov in brez dokazov mirno popljuva organizacijo, katere del je bil vrsto let. Da ji pripiše nepoštenost in pristranskost, pa je sramotno. Ob tem zatrdi, da česa takšnega ni občutil, a je to po njegovi oceni splošno znana resnica v sodniških krogih,« je v ponedeljkovem odprtem pismu zapisal ljubljanski klub.

Ploj je v petek za TV Slovenija med drugim dejal, da se »vse sporne zadeve praviloma dosojajo v korist Olimpije« in »da imajo vsi sodniki v podzavesti, da bodo v primeru, da oškodujejo Olimpijo, nekaj časa na hladnem«.

Olimpija je obtožbe vzela zelo resno

»Trditve, da so sodniki, ki ne sodijo v prid NK Olimpija Ljubljana, za to kaznovani, so resne obtožbe, mimo katerih v našem klubu žal ne moremo. Glede na to, da o tem, kdo sodi Olimpiji in ostalim klubom, odloča izključno sodniška organizacija, je po tem prispevku moč soditi, da prav ona izvaja pritisk na sodnike in jih sili, da sodijo v korist Olimpije,« so zapisali v ljubljanski ekipi.

Povod za ocenjevanje dela sodnikov je bila tekma Olimpije z Domžalami 4. novembra, ko sta se ekipi razšli s 4:4. V središču pozornosti je bil glavni delivec pravice na tekmi Damir Skomina, ki je trikrat pokazal na belo točko.

Po za Mariborčane spornem sojenju se je v pogovoru za dnevnik EkipaSN minuli teden odzval predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije Vlado Šajn in ostro zavrnil očitke, da so sodniške napake namerne oziroma da sodniki posamezne klube favorizirajo.