Napadalec Olimpije Andrej Vombergar še ni bil v tako odlični formi, odkar je lansko poletje podpisal za slovenske državne in pokalne prvake. Potem ko je bil na začetku letošnje sezone po krivici postavljen na stranski tir, predsednik kluba Milan Mandarić pa je govoril, da ga morda čaka celo vrnitev v rodno Argentino, je postal eden ključnih igralcev Olimpije v jesenskem delu prvenstva. Pred dnevi je prejel nagrado za najboljšega nogometaša meseca oktobra, ki jo podeljuje prva liga, vse bližje pa je vpoklicu v slovensko reprezentanco, s čimer bi izpolnil otroške sanje.

Vombergar je psihološko močna osebnost, saj je marljivo čakal na priložnost, potem ko so ga odpisali vsi z nekdanjima trenerjema Ilijo Stolico in Aleksandrom Linto na čelu. V pogon ga je vrnil »dežurni gasilec« na ljubljanski klopi Safet Hadžić, razcvet pa je v tandemu z Rokom Kronavetrom doživel pod vodstvom dunajskega trenerja Zorana Barišića. Eksplozivni Vombergar je v igri dobil dovolj svobode in samozavesti, da je postal udarni napadalec ljubljanskega prvoligaša. Odkar znova igra v začetni enajsterici Olimpije, je prispeval sedem golov in tri podaje, njegova odlika pa so tudi dobljeni skoki. Uspešen je bil tudi v zadnjem prvenstvenem krogu v Velenju, ko je v tretji minuti zatresel vratnico, v naslednjem napadu pa je njegova žoga našla pot v mrežo. Po obračunu je z nestrpnostjo pričakoval prvo dejanje velikega finala južnoameriškega prvenstva med Boco Juniors in River Platom, za katerega je nastopal v mlajših kategorijah.

Vombergarju je predstava v Velenju prinesla naziv najboljšega igralca šestnajstega kroga po izboru Dnevnikove žirije. Argentinski Slovenec je v skupnem seštevku s prvega mesta izrinil kaznovanega mariborskega vezista Dina Hotića, ki bo zaradi odriva sodnika počival do konca jeseni. Za zdaj kaže, da se bo za naziv najboljšega igralca sezone poleg Vombergarja in Hotića bojeval tudi Kronaveter, ki je poskrbel za gnečo pri vrhu razpredelnice.