»Če bomo dobili nove informacije, ki so pomembne za oceno, bo Uefa te podatke uporabila in preverila številke, ki jih je dobila pred tem. Vsekakor bomo pozvali tudi klube, naj pojasnijo ozadje,« so v ponedeljek zvečer zapisali na Uefi in dodali, da bodo uvedli nove preglede številk, če bodo nove informacije kazale na zlorabo.

Uefa se v svoji izjavi za javnost ni neposredno dotaknila Paris St. Germaina in Manchester Cityja, ki veljata za sporna primera v okviru finančnega ferpleja. Pri Uefi poudarjajo, da je finančni ferplej univerzalen in zavezujoč za vse klube, ki zahtevajo licenco za nastop v mednarodnih tekmovanjih.

Nazadnje je časnik Der Spiegel, ki se je skliceval na podatke Football Leaksa poročal, da se je nekdanji generalni sekretar Uefe in zdajšnji predsednik Mednarodne nogometne zveze Gianni Infantino pogovarjal in dogovarjal z obema kluboma o izpolnjevanju pogojev, saj naj bi ti dobili »arabske milijarde evrov« za okrepitve. A Infantino je vsakršno nepravilnost že zanikal in poudaril, da je šlo za dogovore v okviru veljavnih predpisov.

Uefa želi s finančnim ferplejem povečati izenačeno konkurenco v evropskih tekmovanjih. Klubi tako ne smejo več zapravljati neomejenih vsot za okrepitve, pa tudi sponzorska sredstva morajo ostati »v okviru zneskov, ki so običajni za nogometni trg«. Osnovni cilj je predvsem ta, da se posameznim klubom prepreči, da bi s pomočjo mecenov zapravljali neomejene vsote na nogometnem trgu.